Barcelona en 3D al Google Maps 5.0

2 agost, 2011 | Fem xarxa

Des del 26 de juliol passat, els usuaris d’Smartphones amb sistema operatiu Android podran accedir, mitjançant Google Maps 5.0, a mapes en tres dimensions de la ciutat de Barcelona. Així ho va anunciar la companyia Google, el dimarts dia 26 de juliol, fent referència al fet que fins ara ja són més d’un centenar, les ciutats de tot el planeta que poden gaudir de mapes en tecnologia 3D. De fet, Barcelona serà, així, la quarta ciutat de l’Estat, juntament amb València, Madrid i Donosti, en la qual es poden veure els edificis en relleu.

Mitjançant aquesta aplicació per a mòbil, quan els usuaris facin zoom al Google Maps en un mòbil Android, seran capaços d’inclinar el mapa per mitjà de l’acció dels dos dits sobre la pantalla tal com adjuntem al vídeo que ha produït la companyia, a continuació. Inclinar el mapa significarà veure, en perspectiva tridimensional, les imatges que anteriorment només es podien veure en pla. Els edificis, doncs, “cobraran vida”, s’aixecaran de forma fictícia a les nostres pantalles, i permetran als usuaris fer una visita virtual a edificis mapejats informàticament.

Els qui no siguin usuaris de tecnologia per a mòbil Android, de moment s’hauran de conformar amb aquestes demos que adjuntem, o bé anar al web convencional de Google Maps, on es pot veure, també, com s’ha aplicat una màscara en 3D tal com indica la imatge que adjuntem.

La versió de Google Maps 5.0, a més, també inclou l’opció “Brúixola”, que permet geolocalitzar els usuaris, coincidint amb la seva orientació. Aquest moviment es duu a terme mitjançant un gir virtual en 3D fins al punt on se situa la persona que prem el botó “Brúixola”, situat al marge superior dret de l’aplicació.