Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Aprenem, associació per a la inclusió de les persones amb TEA
Aprenem

AdreçaEscultors Claperós, 34 principal
08018 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Martí
Telèfon931824938
689525854
Correu electrònicaprenem.gestio@gmail.com
scordon.aprenem@gmail.com
Adreça webwww.associacioaprenem.org

DescripcióL'Associació Aprenem per a la Inclusió de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista, és una associació nascuda l'any 2006 per iniciativa d'un col·lectiu de famílies amb l'objectiu de defensar els drets dels nostres fills i filles, i de sensibilitzar el conjunt de la societat sobre la realitat de l'autisme.
Els casos d'autisme es presenten amb una prevalença d'un de cada 100 naixements. No parlem, doncs, d'un trastorn infreqüent ni d'una malaltia rara, sinó que l'autisme és més habitual en la població pediàtrica que el càncer, la diabetis, l'espina bífida o la síndrome de Down.

Ens mou la voluntat de defensar els drets i la dignitat de les persones amb trastorns de l'espectre autista, de promoure la seva inclusió escolar, laboral i social; de garantir-los una intervenció integral que contempli pràctiques professionals basades en l'evidència; d'oferir a les famílies suport i acompanyament, i de contribuir a millorar la resposta que la nostra societat dóna a aquest col·lectiu.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones amb discapacitat
TemàticaAltres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Informació i orientació
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarLa Missió d’Aprenem és:

- Treballar per la defensa i aplicació efectiva dels drets de les persones amb TEA per millorar la seva qualitat de vida i aconseguir la seva plena inclusió social, educativa i laboral.

- Sensibilitzar i difondre coneixement sobre el trastorn a les administracions i a la societat en general, fent pedagogia sobre els suports necessaris, sobre models d’intervenció basats en evidència científica i sobre la forma de ser de les persones amb TEA.

- Proporcionar suport i orientació a les famílies de les persones amb autisme, apoderant-les per acompanyar de forma efectiva i segura el seu desenvolupament, i per viure el trastorn amb normalitat.

- Promoure l’autonomia i desenvolupament personal de les persones amb autisme.

En definitiva, ser l’associació de referència a Catalunya per a les persones amb TEA i les seves famílies.