Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva

Estratègia d'Inclusió i de reducció de les desigualtats socials de Barcelona

Estratègia d'Inclusió i reducció de les desigualtats socials

En el marc de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, s’ha elaborat la nova Estratègia d'inclusió i de reducció de les desigualtats socials de Barcelona 2017-2027 articula amb objectius compartits, les actuacions d'inclusió social de l'Ajuntament de Barcelona i dels actors de la ciutat amb un horitzó temporal de deu anys, i promou la coproducció a través del treball en xarxa i l'impuls de projectes estructurants.


Com a resultat dels diferents espais de treball i participatius, s'ha elaborat el document de l'Estratègia en la qual han participat directament 167 entitats, organitzacions, xarxes i departaments municipals, i que incorpora un total de 892 projectes i serveis que impacten en la reducció de les desigualtats socials.


El document de l'Estratègia, aprovat per unanimitat al Consell de la Governança de l'Acord Ciutadà es va presentar el 9 d'abril de 2018 al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume, 1).


Podeu trobar el document aquí:


Reprogramació de l'Estratègia

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva va aprovar el 19 de novembre de 2020 la reprogramació de l'Estratègia d'Inclusió i el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà 2020-2022. L'objectiu d'aquests és el de crear línies d'acció que facin front a les desigualtats socials de Barcelona, que en els últims mesos s'han vist agreujades arran de la situació generada per la Covid-19.

En aquest sentit, la reprogramació de l'Estratègia s'ha marcat un nou horitzó temporal, que passa del 2027 al 2030, per tal de coincidir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A més, el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà (PAAC) 2020-2022, que s'emmarca dins la pròpia Estratègia, consta de 4 objectius principals, dels quals es desprenen 15 projectes impulsors i 52 accions concretes dirigides a aconseguir les fites. Reduir la bretxa digital, incrementar la cobertura de serveis socials o promoure una ciutadania activa i compromesa són alguns dels projectes que el PAAC pretén impulsar.

Un document fruit del treball conjunt de les entitats de l'Acord:

L'Acord Ciutadà va celebrar el passat 8 d'octubre una Jornada de Treball dedicada a la reprogramació de l'Estratègia d'Inclusió i l'elaboració del Programa d'Actuació de l'Acord Ciutadà 2020-2022 (PAAC), que tenen com a objectiu fer front als reptes socials de Barcelona després del confinament i la crisi sanitària. Els objectius de la Jornada eren:

  • Presentació i ratificació del document de la reprogramació de l'Estratègia d'inclusió i reducció de les desigualtats socials a Barcelona i el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà 2020-2022
  • Reflexionar i aportar en relació amb el contingut de la reprogramació de l'Estratègia
  • Posar en marxa el procés d'impuls i seguiment
  • Identificar i traçar les noves passes a treballar

Documentació

[+] Presentació del document de la reprogramació.

imatge Jornada imatge Jornada

imatgeEspai d'opinió de l'Estratègia

Amb motiu de l'avaluació de l'Estratègia d'inclusió i reducció de les desigualtats socials, en el butlletí de l'Acord Ciutadà estem portant a terme un espai d'opinió en relació a les 12 fites de l'Estratègia. Tenint en ment el joc entre 12 fites i 12 mesos de l'any, volem dedicar cada mes a una fita. En concret, volem recordar la fita, mostrar el resultat de l'avaluació de la fita, i incloure l'opinió d'una de les persones membre dels òrgans de govern de l'Acord Ciutadà.

Llegeix tots els Espais d'Opinió fent click aquí!


[+] Consulta els espais d'opinió un per un
Vídeo de l'Estratègia d'Inclusió i de reducció de les desigualtats socials de Barcelona