Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació LaFinKa Barcelona
LaFinKa

AdreçaC/ Garcilaso 149 Baixos
08027 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Andreu
Telèfon626356663
611368154
Correu electrònicbcnlafinka@gmail.com
Adreça webwww.facebook.com/lafinkabarcelona?ref=hl

DescripcióL'Associació LaFinKa Barcelona és una entitat social i cultural registrada a Barcelona.
LaFinka va nèixer l'any 2009, com a resultat de l'experiència dels seus fundadors en l'àmbit dels serveis sociales, drets humans i organització d'esdeveniments, per recaptar fons per ajudar a les persones sense llar.
El nostre objetiu principal és reduir dràsticament el número de persones que dormen al carrer i millorar les condicions de vida de les persones amb pocs recursos lluitant per aconseguir garantitzar els seus drets fonamentals. Ho aconseguim oferint tot el nostre suport amb els programes que proporcionem directament a les persones en situacions precaries i adverses de la nostra comunitat amb una atenció personalitzada cas per cas.
La nostra orientació principal és donar suport a persones sense llar o en risc de perdre la seva llar (en especial famílies, gent gran i diversitat funcional) a Barcelona.
Tenim un programa de distribució d'aliments un cop per setmana gràcies a donacions. Oferim roba, mantes, ulleres, dutxes, productes per la higiene personal, impermeables i altres elements pràctics que necessiten les persones amb menys recursos. Aquest és el punt de contacte per iniciar un procés de recolzament social, orientació legal i sanitària, juntament amb acompanyaments socials, legals i sanitaris entre altres serveis dissenyats per millorar les condicions socials dels nostres beneficiaris.
Sortim al carrer vàries vegades cada setmana acompanyats de metges, assistents socials i altres professionals que col·laboren amb la nostra organització i ens ajuden dia a dia.
D'altra banda, organitzem tallers (anglès, català, fusteria, informàtica, art i plàstica, reforç escolar, Linux, orientació per elaborar currículums, recerca d'ofertes de feina, etc...) que seran de gran utilitat per aconseguir la reinserció laboral.
Per complementar aquestes activitats també fem tallers de dança, sevillanes, arts marcials, gimnàs, poesia, hort urbà, entre altres amb la finalitat d'estimular cos i ment amb esport i art.
LaFinKa també organitza esdeveniments socials, culturals i espectacles per tots els públics, com per exemple xocolatada per a nens i dies de gimnàs per gent gran i jornades per persones amb diversitat funcional.
Participem a les taules de treball del barri de Congrés-Indians, Sagrera a Barcelona juntament amb l'Ajuntament i representants de la comunitat local.
Entre els nostres voluntaris comptem amb professionals de la sanitat, advocats, treballadors socials, sindicalistes, activistes dels drets humans, professors, músics, persones grans de la comunitat i joves locals.


Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Dependència
Drogodependències
Economia i empresa
Educació
docència i formació
Esport
Gènere
Habitatge
Immigració
Lleure
Medi ambient
Salut
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Alimentació
Ajuts econòmics
Assessorament jurídic i legal
Assistència domiciliària
Assistència psicosocial
Atenció diürna i centre de dia
Atenció residencial permanent
Formació
Habitatge
Habitatges d'inclusió
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Programes o projectes a destacarPROGRAMA D´INTERVENCIÓ

L' Equip d' Intervenció Directa de LaFinKa surt als carrers cada dimecres per conèixer i acollir persones sense llar o en situacions de vulnerabilitat social, donant suport per recuperar la seva dignitat i (re) construir el seu projecte vital mitjançant l'acció integrada de prevenció, rehabilitació i la re-inserció.
Repartim menjar, roba, mantes, elements pràctics i d'higene personal, també oferim dutxes, etc., recolzem a les persones sense lla a cada pas a la lluita per aconseguir superar la situació social a la que es troben i garantir l'accés a vivenda, alimentació, sanitat, ajuda legal i altres drets fonamentals.
Per treballar per la integració de les persones amb problemes d'adicció a les drogues i per la recuperació i inclusió social, l'equip d'intervenció directa fa un seguiment dels beneficiaris, mantenint un contacte gairebé diari amb ells.
L'equip està integrat per voluntaris de diverses procedències, edats, orígens i condicions socials que tenem com a objectiu comú millorar les condicions de vida de les moltes persones sense llar que viuen als carrers de les nostres ciutats.

PROGRAMA D' ACOMPANYAMENT

L'equip de coordinadores socials i acompanyaments recolzen als beneficiaris per facilitar l'accés als serveis socials, sanitaris i legals, així com assessorament en recursos tant estatals com d'altres ONG's amb les que col.laborem.
Les coordinadores estan en contacte constant amb l'equip d'intervenció i busquen també opcions d'integració social adequats pels beneficiaris a través de diversos tallers que els oferim, altres recursos, recerca d'ajuts, recerca de feina, opcions per aconseguir ingresos econòmics, etc... per millorar les seves condicions de vida.

TALLERS FORMATIUS

Construïm un espai per les persones grans, joves i altres col.lectius de la comunitat local per reunir-se i aprofitar el temps lliure amb una oferta de tallers, activitats i esdeveniments dissenyats per crear una convivència entre persones de diverses generacions, creences, nivells socials, nacionalitats, etc.
Tallers per aprendre idiomes: català, anglès, espanyol, portuguès i italià obert a tots els membres de la nostra associació de forma gratuïta.
Tallers d' idiomes, informàtica, fusteria, manualitats, dança, música, esport, reforç escolar entre altres tallers i activitats que serveixen per millorar l'autoestima, salut mental, salut física i oportunitats de feina dels nostres beneficiaris.

TALLERS D'ARTESANIA

Són tallers entre d'altres realitzats per persones sense llar. Amb aquests tallers treballem el compromís i la constància per elaborar els productes artesans. Els productes d'artesania són de macramé, màscares, escultura, pintura i altres manualitats.
També oferim tallers de construcció de mobles amb materials reciclats i restauració d'antiguitats.
Aquests productes els permenten generar ingressos propis amb la venda a la nostra tenda de "segona mà -artesanies-art" i en diversos mercats on participem, així desenvolupem la seva capacitat d'autogestió de recursos ( per vivena i alimentació), autoestima i autonomia.

PROJECTE CUINA SOCIAL

Projete de menjador social per 20 persones amb una orientació en re-inserció social, on els beneficiaris poden cuinar el seu propi menjar de dilluns a divendres a la nostra seu.