Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Museu Marítim de Barcelona
MMB

AdreçaAv. Drassanes s/n
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon933429920
933429921
Correu electrònicsoldevilagt@diba.cat
m.maritim@diba.cat
Adreça webwww.mmb.cat

DescripcióEl Museu Marítim de Barcelona és una institució dedicada a la preservació i salvaguarda de la cultura marítima amb més de 75 anys d’història. Conserva, estudia i exposa una de les col·leccions de patrimoni marítim més importants de tota la Mediterrània. En l’actualitat està gestionat pel Consorci Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Autoritat Portuària.

El Museu Marítim de Barcelona té incorporada la responsabilitat social dins la seva filosofia organitzativa, per això integra dins la seva activitat bones pràctiques que, sense deixar de banda la seva principal missió de preservar, estudiar i difondre el patrimoni i la cultura marítima, pretenen involucrar-se amb la societat i esdevenir una institució responsable des del punt de vista social.Les principals línies d’acció com a institució socialment responsable, son la de ser un museu arrelat al barri, al seu entorn més immediat, com és el barri del Raval i Ciutat Vella de Barcelona; un museu vinculat a la seva ciutat; un museu sense barreres, accessible a tothom sense cap discriminació i un museu amb una dimensió social.
Naturalesa jurídicaAdministració pública
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Activitat o serveiInserció sociolaboral
Participació
Promoció cultural
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Ciutat Vella
Programes o projectes a destacarProjecte Norai, el projecte de gastronomia marítima i de responsabilitat social del Museu Marítim.

Suport a la formació d'inserció sociolaboral que lideren diferents entitats del barri i de la ciutat.

Suport a entitats i associacions comunitàries per tal de que puguin desenvolupar molts dels seus projectes.

Els treballs de prestacions socials a la comunitat que es realitzen a la institució.