El REC Cultural bonifica la despesa en cultura

El REC Cultural bonifica la despesa en cultura

16/09/2022 - 12:41

Cultura i lleure. La moneda ciutadana que bonifica el consum de cultura (per 10 € et donen 15 REC) funciona fins al 28 de febrer de 2023 en una cinquantena d'establiments de Sants, el Poble-sec i Montjuïc.

El REC Cultural és la versió cultural del REC (recurs econòmic ciutadà), un sistema d’intercanvi complementari i paritari a l’euro que permet fer transaccions entre persones, entitats i comerços que l’accepten i que té bonificacions especials. De l’1 de setembre de 2022 al 28 de febrer de 2023 el REC Cultural s’implanta en una cinquantena d'establiments de Sants, el Poble-sec i Montjuïc com a prova pilot.

El REC Cultural es pot utilitzar en centres cívics, botigues, espais de formació, sales de concerts i museus dels dos barris i la muntanya. Durant la prova pilot es bonificaran un total de 200.000 euros amb una dimensió doble: d’una banda, 500 famílies beneficiàries de serveis socials de Sants i el Poble-sec rebran un xec de 200 recs i, de l’altra, hi haurà una bonificació per al consum adreçada a tota la resta del veïnat.

Qualsevol persona usuària que es doni d’alta a l’aplicació REC Barcelona, disponible a l’App Store i Google Play, pot bescanviar euros per recs culturals i així obtenir la bonificació d’un 50% del que s’ha bescanviat per gastar en cultura. Fins ara hi ha una cinquantena d’establiments adherits al REC Cultural, entre els quals es troben equipaments com el Castell de Montjuïc, CaixaFòrum o el MNAC, llibreries com La Carbonera, Mamut i La Inexplicable, i sales de concerts com Sinestesia, Meteoro i Laut, en una llista que anirà creixent dia a dia.

La iniciativa s’emmarca en el Pla de Drets Culturals, i s’espera que la prova pilot estimuli el consum, la producció i l’accés a la cultura local. La campanya inicia com una prova pilot i finalitzarà el 28 de febrer de 2023 (o abans si s’esgota la bonificació), però els RECs Culturals podran continuaran circulant i es podran continuar usant als establiments adherits.