Obres de nova senyalització de trànsit a Montjuïc

Fins al 31 de maig, en diversos punts del Parc de Montjuïc s'instal·len semàfors, càmeres i panells informatius per gestionar la mobilitat associada als partits de futbol del FC Barcelona a l'Estadi Lluís Companys i altres grans esdeveniments a l'Anella Olímpica.

..
20/03/2024 - 17:27 h - Mobilitat i transports Districte de Sants-Montjuïc

Les obres d’instal·lació de tots aquests nous elements tecnològics de senyalització es duen a terme des del 18 de març fins al 31 de maig, amb actuacions sobretot en voreres, però amb vuit fases rellevants pel que fa a les afectacions a la mobilitat dels vehicles:

  1. Creuament del passeig Olímpic a l’altura del pas de vianants entre el sector del Palau Sant Jordi i el del CEM Pau Negre: dilluns 25 i dimarts 26 de març hi ha un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes. Un dels dos dies s’avança la parada de pujada del bus 13 (núm. 2565) perquè no quedi dins del tram afectat. Dimarts 26 de març també es talla el vial d’accés al Palau Sant Jordi, amb pas alternatiu regulat pels senyalistes.
  2. Creuament del vial de sortida del carrer dels Jocs del 92 cap a l’avinguda de l’Estadi en sentit muntanya: dimecres 27 i dijous 28 de març aquesta sortida es fa pel mateix vial que l’entrada des del sentit contrari de l’avinguda de l’Estadi, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes.
  3. Creuament de l’avinguda de l’Estadi a l’altura del pas de vianants que hi ha davant del peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, just abans de girar a la dreta cap al passeig Olímpic: dimarts 2 i dimecres 3 d’abril, un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes. La parada del bus 150 en sentit baixada (núm. 346), així com els girs d’altres autobusos per entrar al passeig Olímpic, es regulen amb el suport de senyalistes. El Bus Turístic avança el punt d’aturada.
  4. Dimecres 3, dijous 4 i divendres 5, es tallen alternativament els vials d’entrada al passeig Olímpic des de l’avinguda de l’Estadi, i el de sortida del passeig Olímpic: aquests accessos es fan pels vials que no estiguin tallats en cada moment, amb el suport de senyalistes. El bus 55 allarga el recorregut fins a la cruïlla del carrer dels Jocs del 92 per donar la volta en aquella rotonda.
  5. Doble creuament del passeig Olímpic, a l’altura de la primera i de la segona entrada cap a l’Estadi Olímpic Lluís Companys: dilluns 8 i dimarts 9, un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes.
  6. Creuament de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia a l’altura del pas de vianants que hi ha pujant abans de l’entrada al Poble Espanyol: dimecres 10 i dijous 11, un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes. El Bus Turístic pot realitzar la maniobra de canvi de sentit a la plaça de Sant Jordi, en cas de no poder fer-ho davant mateix de l’entrada al Poble Espanyol.
  7. Creuament de l’avinguda de l’Estadi a l’altura del pas de vianants que hi ha, en sentit de pujada, passada la cruïlla amb el passeig Olímpic: dilluns 15 i dimarts 16 d’abril, un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes.
  8. Creuament de l’avinguda de Miramar a l’altura del pas de vianants davant de l’entrada de la Fundació Joan Miró: dimecres 17 i dijous 18, un dels dos carrils tallat, amb pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes. S’avança la parada núm. 654 dels busos 55 i 150, així com la del Bus Turístic.
  9. Reposició d’asfalt a tots els creuaments anteriors: dijous 25 i divendres 26 d’abril es repetiran puntualment tots els talls anteriors, deixant-hi igualment pas alternatiu regulat amb el suport de senyalistes.