Primer diumenge de mes, sinònim de museus gratuïts

..
29/07/2021 - 15:45 h - Cultura i lleure Sol Gordillo Ortemberg

Podràs gaudir de les millors obres d’art de Catalunya, conèixer els secrets de l’olimpisme, aprendre una mica més sobre arquitectura i el modernisme o sobre altres cultures d’arreu del món, o si ho prefereixes, pots explorar el Castell de Montjuïc.

En concret, podreu visitar, sense pagar entrada:

 • El Museu Nacional d’Art de Catalunya. Fins a les 15 h.
  Les millors col·leccions d’obres d’art de pintura mural romànica, també d’artistes del modernisme català, de l’art gòtic, del renaixement i del barroc, així com de col·leccions de fotografies. A més podreu realitzar la visita guiada gratuïta ‘1.000 anys d’art català’ a partir de les 12 h.
 • La Fundació Mies van der Rohe. Fins a les 20 h.
  La Fundació es va crear l’any  1983 amb l’objectiu de reconstruir el Pavelló alemany dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Podràs contemplar l’urbanisme i l’arquitectura modernista de l’edifici.
 • El Museu Olímpic de Barcelona. Fins a les 14.30 h.
  El museu ofereix un recorregut al llarg del temps per conèixer les diferents versions de l’esport, l’olimpisme i els valors que desprèn a pràctica esportiva.
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món, Parc Montjuïc. Fins a les 19.30 h.
  Trobaràs més de 70.000 peces de tot el món, considerades patrimoni cultural material. A partir de l’exposició d’aquestes relíquies, podràs reflexionar sobre les diferents cultures que es troben al nostre planeta.
 • El Castell de Montjuïc. Fins a les 20 h.
  Un indret amb vistes privilegiades gràcies a la seva posició, a la part més alta de la muntanya de Montjuïc. Se sap que ha estat habitat des de l’època prehistòrica, amb la qual cosa podràs conèixer tota la seva història i visitar el mirador de 360 graus.
 • Jardí Botànic. A les 12 h.
  El Jardí Botànic també ofereix cada primer diumenge de mes una visita guiada que convida a conèixer més de cent anys d’història d’aquest lloc ombrívol, des de les antigues pedreres al jardí botànic actual.