Talent local per impulsar el centre d’empreses innovadores a l’Estadi Olímpic

Tot a punt per a la posada en marxa de The Venue Barcelona, el centre d’empreses innovadores per als sectors de la música, els esports i els grans esdeveniments impulsat per Barcelona de Serveis Municipals a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Una unió temporal d’empreses integrada per quatre companyies locals (The MotherTrees, B-Bruce, Ongoing i U-Skale) és l’encarregada de dinamitzar l’espai, captar els projectes i iniciatives que s’hi instal·laran i desenvolupar programes d’acompanyament i acceleració.

Els responsables de les quatre empreses gestores de The Venue Barcelona envoltant la directora de l’Anella Olímpica, Carme Lanuza.
31/01/2024 - 15:41 h - Indústries creatives Ajuntament de Barcelona

El nou centre d’innovació ocupa un espai d’oficines a la façana sud de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Té una superfície total de 1.100 metres quadrats, que es distribueixen en 14 mòduls de treball interconnectats, una gran àrea de cotreball i altres espais per facilitar la col·laboració entre les companyies que s’hi instal·lin. A més, s’han habilitat 400 metres quadrats exteriors, que permetran l’organització de jornades a l’aire lliure. Les obres han tingut un pressupost de 2,8 milions d’euros aportats per BSM.

The Venue Barcelona contribueix a reforçar el posicionament local i internacional de l’Anella Olímpica en els àmbits de la música, els esports i els esdeveniments, però a mitjà termini també preveu projectes relacionats amb altres sectors vinculats, com la mobilitat, la restauració, l’energia o la seguretat, entre altres. A partir de la posada en marxa del nou espai d’innovació, el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys esdevindran camps de prova de projectes disruptius i seran el millor emplaçament per a la celebració d’actes sectorials, jornades i trobades.

El projecte està pensat per integrar les empreses residents a The Venue Barcelona amb l’Anella Olímpica i tot l’ecosistema d’institucions presents al parc de Montjuïc. Com a fase prèvia a la posada en marxa de l’espai, s’ha llançat una primera convocatòria d’empreses emergents que faciliti l’aterratge dels primers emprenedors.

El projecte s’ha dissenyat amb la col·laboració de Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports.

Una unió estratègica

Les quatre empreses gestores de The Venue Barcelona acompanyaran les empreses emergents i companyies residents en el procés de desenvolupament dels projectes, des de la conceptualització fins al llançament i la posada en marxa del negoci. Són les següents:

  • The MotherTrees liderarà l’aplicació del concepte d’innovació oberta col·laborativa per ajudar a resoldre desafiaments complexos de manera ràpida i sostenible i per donar forma a innovacions que tinguin un impacte positiu en els sectors implicats i en el planeta.
  • B-Bruce impulsarà el desenvolupament de marca de les propostes que sorgeixin amb l’objectiu de treballar en l’experiència del públic dels esdeveniments i innovar en la manera en què es relacionen amb les firmes i els productes.
  • Ongoing és un referent en l’ús de les dades per amplificar l’impacte de les innovacions i escalar els projectes. Des del cor de l’Anella Olímpica, introduirà el marketing de resultats per optimitzar els conceptes i experiències sorgits de les empreses i projectes emergents.
  • U-Skale és l’empresa especialitzada en l’acceleració d’empreses i empreses emergents que aportarà la metodologia, les eines, els recursos i les mentories necessàries per crear models de negoci innovadors, sostenibles i amb impacte als seus sectors.

Notícies relacionades