Talent local per impulsar el centre d’empreses innovadores a l’Estadi Olímpic

Tot a punt per a la posada en marxa de The Venue Barcelona, el centre d’empreses innovadores per als sectors de la música, els esports i els grans esdeveniments impulsat per Barcelona de Serveis Municipals a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Una unió temporal d’empreses integrada per quatre companyies locals (The MotherTrees, B-Bruce, Ongoing i U-Skale) és l’encarregada de dinamitzar l’espai, captar els projectes i iniciatives que s’hi instal·laran i desenvolupar programes d’acompanyament i acceleració.

Els responsables de les quatre empreses gestores de The Venue Barcelona envoltant la directora de l’Anella Olímpica, Carme Lanuza.

Els responsables de les quatre empreses gestores de The Venue Barcelona al voltant de la directora de l’Anella Olímpica, Carme Lanuza

31/01/2024 - 15:41 h - Indústries creatives Ajuntament de Barcelona

El nou centre d’innovació ocupa un espai d’oficines a la façana sud de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Té una superfície total de 1.100 metres quadrats, que es distribueixen en 14 mòduls de treball interconnectats, una gran àrea de cotreball i altres espais per facilitar la col·laboració entre les companyies que s’hi instal·lin. A més, s’han habilitat 400 metres quadrats exteriors, que permetran l’organització de jornades a l’aire lliure. Les obres han tingut un pressupost de 2,8 milions d’euros aportats per BSM.

The Venue Barcelona contribueix a reforçar el posicionament local i internacional de l’Anella Olímpica en els àmbits de la música, els esports i els esdeveniments, però a mitjà termini també preveu projectes relacionats amb altres sectors vinculats, com la mobilitat, la restauració, l’energia o la seguretat, entre altres. A partir de la posada en marxa del nou espai d’innovació, el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys esdevindran camps de prova de projectes disruptius i seran el millor emplaçament per a la celebració d’actes sectorials, jornades i trobades.

El projecte està pensat per integrar les empreses residents a The Venue Barcelona amb l’Anella Olímpica i tot l’ecosistema d’institucions presents al parc de Montjuïc. Com a fase prèvia a la posada en marxa de l’espai, s’ha llançat una primera convocatòria d’empreses emergents que faciliti l’aterratge dels primers emprenedors.

El projecte s’ha dissenyat amb la col·laboració de Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports.

Una unió estratègica

Les quatre empreses gestores de The Venue Barcelona acompanyaran les empreses emergents i companyies residents en el procés de desenvolupament dels projectes, des de la conceptualització fins al llançament i la posada en marxa del negoci. Són les següents:

  • The MotherTrees liderarà l’aplicació del concepte d’innovació oberta col·laborativa per ajudar a resoldre desafiaments complexos de manera ràpida i sostenible i per donar forma a innovacions que tinguin un impacte positiu en els sectors implicats i en el planeta.
  • B-Bruce impulsarà el desenvolupament de marca de les propostes que sorgeixin amb l’objectiu de treballar en l’experiència del públic dels esdeveniments i innovar en la manera en què es relacionen amb les firmes i els productes.
  • Ongoing és un referent en l’ús de les dades per amplificar l’impacte de les innovacions i escalar els projectes. Des del cor de l’Anella Olímpica, introduirà el marketing de resultats per optimitzar els conceptes i experiències sorgits de les empreses i projectes emergents.
  • U-Skale és l’empresa especialitzada en l’acceleració d’empreses i empreses emergents que aportarà la metodologia, les eines, els recursos i les mentories necessàries per crear models de negoci innovadors, sostenibles i amb impacte als seus sectors.
Vista aèria de l'Anella Olímpica de Barcelona

Els equipaments de l'Anella Olímpica de Montjuïc amb el Palau Sant Jordi en primer terme i l'Estadi Olímpic Lluís Companys al fons

..

Instal·lacions de l'Anella Olímpica de Montjuïc

Notícies relacionades