Tota la informació del Cicle Festiu de Sant Antoni 2023 a Barcelona

Ja hi tornem a ser. Un any més, torna el Cicle Festiu de Sant Antoni, una de les celebracions més esteses arreu del territori i que compta amb més representacions singulars: des dels Tres Tombs fins als Foguerons. Es tracta d’una festa popular, de carrer, que ens transporta a èpoques passades amb carros de cavalls, dimonis, fogueres, àpats populars, música tradicional i nombroses expressions de la cultura popular.

A Barcelona, diversos barris organitzen activitats al voltant d’aquestes dates. I hi ha propostes per a tots els gustos: des dels més que centenaris Tres Tombs fins als ja consolidats Foguerons a Gràcia o els Tres Tombs Infernals de Sant Andreu. De fet, ja fa uns anys que totes aquestes activitats s’aixopluguen sota un mateix programa, el Cicle Festiu de Sant Antoni. I en aquests anys, el nombre d’activitats no ha parat de créixer amb la Porkada del Clot i l’expansió dels Foguerons a altres barris com Sant Antoni, Montbau i el Poblenou. Tot plegat, gràcies a desenes d’entitats que treballen tot l’any per fer-ho possible.

En aquesta edició de la festa hi trobareu diverses novetats. Volem destacar l’estrena de les melodies pròpies dels Tres Tombs Infernals de Sant Andreu, que van guanyar una de les beques Barcelona Crea 2021 en l’àmbit de les cultures populars.

No us perdeu cap dels actes que s’han programat i gaudiu de desfilades, fogueres, àpats, xerrades, portes obertes, titelles, visites guiades, correfocs, representacions, tallers, concerts i molt més. Endinseu-vos en la programació i no deixeu que us ho expliquin.

Sant Antoni, guarda’ns del foc i del dimoni!