Arriba la Mostra de Gegants de la Mercè 2020, amb reserva d'entrada prèvia

Cada any, abans de la Mercè, els gegants, gegantons i gegantets dels barris de la ciutat s’exposen al Pati Manning de la Casa de la Caritat, al carrer de Montalegre, 7. La Coordinadora de Geganters de Barcelona, un any més, organitzarà aquesta exposició única al país, on s’hi poden arribar a aplegar més de cent figures.

En un context de pandèmia com l’actual, la Mostra arriba amb restriccions. L’accés serà gratuït però no lliure, com fins ara. En un acord amb la Diputació de Barcelona, propietària de la Casa de la Caritat, a l’espai hi podran entrar fins a 20 persones cada mitja hora, amb reserva prèvia que es pot fer a recintes.cat/gegantsbcn. En aquest temps, els visitants podran fer la visita a les dues plantes de l’exposició.

La Mostra estarà oberta tots els dies, del dilluns 7 al divendres 25 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19.30 h. Amb les 15 franges diàries de mitja hora, hi podran accedir 300 persones al dia. Això vol dir que, en total, hi podrien accedir 5.700 persones si s’omplissin totes les franges.

Per poder-hi accedir, caldrà reservar entrada prèviament a la plataforma recintes.cat/gegantsbcnA l’hora de fer la reserva, caldrà triar el dia i la franja horària, així com introduir-hi les dades personals per tal d’assegurar la traçabilitat. A més, hi haurà altres mesures com:

  • Cal dur mascareta
  • Cal desinfectar-se les mans a l’entrada amb gel hidroalcohòlic
  • Cal mantenir la distància de seguretat
  • Aforament limitat a 20 visitants
  • Només es pot accedir amb reserva prèvia
  • Cal esperar el torn a fora, a la línia d’espera
  • No es pot accedir amb símptomes compatibles amb el coronavirus
  • No es poden tocar les figures ni els elements expositius

La Mostra s’inaugurarà el dilluns 7 de setembre a les 18.00 h en un acte virtual que es retransmetrà pel canal de Youtube de Cultura Popular Barcelona i comptarà amb el ball dels Gegants de la Ciutat i el ball dels Capgrossos Macers, a més dels parlaments de les autoritats.