Es presenta la Mercè 2020!

Un any més, Barcelona es prepara per viure intensament la seva Festa Major, la Mercè. La festa se celebrarà del 23 al 27 de setembre, tot i que el dia 25 no hi haurà actes.

Enguany celebrarem la Mercè en un format inèdit, adequat a les condicions sanitàries i de seguretat actuals. Tots els actes seran amb accés restringit. Per poder-hi assistir, caldrà fer reserva prèvia al web de la Mercè. Per primera vegada, la programació tindrà presència als deu districtes de la ciutat, per tal d’evitar aglomeracions en grans espais i minimitzar desplaçaments. S’arribarà a barris on encara no hi havia tingut presència, com la Marina del Prat Vermell, les Roquetes o Ciutat Meridiana.

Condicions d’accés a les activitats

Hi haurà més de 300 activitats gratuïtes, repartides en 35 espais i 60 escenaris. Tots els espais estaran degudament perimetrats, seran amb aforament controlat i es garantirà la traçabilitat dels contactes. El públic estarà majoritàriament assegut, respectant la distància física i es garantirà el compliment del protocol de neteja i desinfecció, treballat conjuntament amb Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública.

Totes les activitats es faran en horari diürn d’11 a 22 h. Per tal d’evitar aglomeracions, l’accés es realitzarà mitjançant un sistema telemàtic de reserva prèvia que la ciutadania haurà de gestionar a través del web de la Mercè, així com de l’aplicació mòbil de la Mercè 2020. A més, per tal de garantir l’accessibilitat a les reserves, s’habilitarà un canal de reserva telefònica a l’Oficina Ciutadana de la Cultura, trucant al 93 316 10 38 de 10 a 15 h, de dilluns a divendres. Cal tenir en compte que en qualsevol moment es poden donar per tancades les inscripcions a un acte determinat. En total la Mercè comptarà amb unes 100.000 places, amb un aforament per cada acte que dependrà dels emplaçaments i oscil·larà entre 50 i 800 persones.

La Mercè en obert

La col·laboració entre Betevé i els canals de Barcelona Cultura permetrà gaudir de concerts i espectacles, en directe i en diferit, a través de la televisió i d’internet. Bona part dels actes tradicionals tindran repercussió a través de les xarxes socials de Cultura Popular Barcelona. La idea és que, tot i que l’accés presencial als acte serà limitat, la festa es pugui seguir des de casa.

Calendari de presentació de la programació i inscripcions

Les inscripcions s’obriran de manera progressiva i esglaonada. Per tal de facilitar l’accés a les reserves, cada persona identificada amb un correu electrònic podrà reservar a través del web lamerce.barcelona un espectacle de música, un acte tradicional i un d’arts de carrer al dia.

Els actes tradicionals de cultura popular de la Mercè es presentaran el dilluns 14 de setembre i a partir d’aquest dia, cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia. El mateix dia s’obriran les inscripcions per al Mercè Arts de Carrer. El programa musical, en canvi, s’obrirà el dimarts 8 de setembre, quan ja es podran gestionar les inscripcions al BAM, el BAM-Cultura Viva i el Mercè Música.