Comença el Festival Tradicionàrius a ritme de 3 per 4!

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius torna amb més força que mai en la que és la seva trenta-quatrena edició. Enguany la programació s’adapta a la pandèmia amb actes presencials i virtuals, esdevenint una alenada d’aire fresc per al món de la música folk.

Del 15 de gener al 26 de març, el Centre Artesà Tradicionàrius s’omple de músics i grups vinguts d’arreu per participar, un any més, del festival de música folk més gran de casa nostra. En aquests tres mesos d’activitat s’han programat una cinquantena de concerts i actuacions al voltant de la música d’arrel.

L’activitat començarà el divendres 15 de gener amb el Ball d’Homenatge amb la ballarina Blanca Mostaza i el flabiolaire Pau Benítez, a més del concert d’Eliseo Parra tot presentant el seu nou disc: ‘Cantar y batir’. També es podrà gaudir de l’exposició ‘Almanac del cordill. 20 anys’, al vestíbul del CAT.

Tot i que les restriccions marquen que aquest sigui un any amb músics de casa, també hi haurà grups provinents d’Occitània, el País Valencià, Galícia, Astúries i les Illes Balears. Entre més, hi actuaran Pep Gimeno ‘Botifarra’, Biel Majoral, Manu Sabaté, Urbàlia Rurana, Elèctrica Dharma, la Coixinera, Joan Garriga, Sabor de Gràcia, Quartet Brossa, Corrandes són Corrandes i Jaume Arnella. També hi haurà un bloc femení molt potent amb Marala, Cocanha, Les Violines, Maria Rodés, Paula Vega, Anna Ferrer, Coloma Bertran i Laura Esparza.

Entre altres propostes destacades, enguany el Tradicionàrius s’agafa de la mà del Festival BarnaSants, ofereix propostes arran d’escenari amb una elevada complicitat entre els músics i el públic, continua amb la programació a les xarxes gràcies al TradDigital i arriba al Palau de la Música amb dos concerts excepcionals: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (14 de març) i Rodrigo Cuevas (19 de març).

Podeu consultar-ne tota la programació aquí.