Gràcia celebra Sant Medir 2022!

Gràcia celebra de nou aquesta tradició amb més de 190 anys d’història amb les colles de Sant Medir, tones de caramels, romeus i romeves, carros i cavalls, bandes, tabalers, batucades i molt més!

Ja tenim aquí Sant Medir! Milers de persones es mobilitzaran el 3 de març per garantir l’èxit de la festa més dolça de l’any. Hi participen 16 colles, un miler de romeus i romeves, músics, carros i camions, cavalls, i es repartiran tones de caramels i llaminadures.

Com cada any, les diferents Colles de Sant Medir desfilaran pels principals carrers i places de Gràcia. Cavalls, carruatges i camions passejaran encapçalats per una banda de música mentre els romeus i romeves llençaran caramels i llaminadures.

El programa del 3 de març:

Durant el matí, les colles participen en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia. A partir de les 10 hores del matí, totes les colles passen per la Plaça de la Vila de Gràcia, per davant de la seu del Districte de Gràcia.

A les set del vespre, totes les colles es concentren pels carrers de Sant Salvador i Escorial per tal d’iniciar la desfilada a les 20 hores, encapçalada per la Guàrdia Urbana Muntada i la colla portadora de la bandera de la Federació, que enguany serà la colla de ‘Els Tivats’. Recorregut del vespre: Sant Salvador, Nil i Fabra, Gran de Gràcia i Pla de Salmeron, on les colles saluden a les autoritats presents

El programa per als propers dies:

16 de març:
Presentació del llibre “Sant Medir desaparegut”

Amb gairebé 200 anys, la festa de Sant Medir, que se celebra a Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi, Sants, Ciutat Vella i Sant Cugat, s’ha convertit en tot un referent que festers, aplegadors de caramels, passavolants i fotògrafs viuen intensament. Ara, un conjunt de fotografies de la festa ocupen les pàgines d’aquest llibre per descobrir el que ha estat entre els anys 1900 i 1980, mostrant amb tot el rigor històric la seva evolució en el temps, com també els costums socials, religiosos o polítics que ha experimentat en aquest període.

Hora: 20 h
Lloc: La Violeta de Gràcia, carrer de Maspons, 6
Amb: Eloi Badia, regidor de l’Ajuntament de Barcelona Districte ce Gràcia / Josep Anton Torralba, president de la federació de Colles de Sant Medir / Josep Maria Contel, president del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis i autor del llibre

21 d abril:
Entrega de premis del Concurs Literari Vila de Gràcia

A les 19 hores, al Centre Moral i Instructiu de Gràcia, es farà el lliurament dels premis del concurs literari Vila de Gràcia. Organitza: Fundació Festa Major de Gràcia, El Centre i Federació de Colles de Sant Medir.

Concurs d’aparadors:
Els comerços dels Districtes de Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Sants-Montjuic que prèviament s’hagin inscrit al concurs, lluiran els seus aparadors guarnits amb motius de Sant Medir. L’entrega de premis serà el dia 28 de febrer i a la web de Sant Medir hi trobareu el llistat de comerços.

Recomanacions i precaucions

  • Respectar els cavalls, no apropar-s’hi ni llençar-los caramels.
  • Des de l’any passat hi ha un servei de veterinari durant tot el dia per tenir cura del benestar dels cavalls.
  • No apropar-se a les rodes dels camions ni dels carros.
  • Amb nens molt petits, seguir la festa des d’una distància prudencial i agafats de les mans.
  • En cas de necessitat adreçar-se als cossos de seguretat i al personal de l’organització.
  • Tots els caramels i les llaminadures són gentilesa dels romeus i romeves de Sant Medir.