La Festa Major de Sants més inclusiva

La Festa Major de Sants i els seus carrers guarnits volen ser accessibles per a tothom. És per això que, a més de comptar amb recorreguts aptes per a cadires de rodes, s’hi organitzen visites guiades específiques per a persones amb autisme o amb discapacitat visual. També hi ha una ruta històrica en llengua de signes.

Dimarts 23, el dia de les activitats unitàries a la Festa Major de Sants, una d’elles és una visita guiada als carrers guarnits per a persones amb autisme. De 10 a 11 h del matí, els hi fa de guia Francesc Manent, que donarà una explicació adaptada dels guarniments dels carrers de Finlàndia, Sagunt, Papin i la plaça de la Farga. Aquesta activitat de l’associació Aprenem Autisme és gratuïta amb inscripció prèvia al telèfon 637 15 29 44.

A la tarda, de 17 a 19 h, es fa la visita guiada audiodescrita pels carrers guarnits per a persones amb discapacitat visual. El punt de partida és la plaça de Bonet i Muixí, davant de les escales de l’església. Aquesta activitat també és gratuïta, però cal la inscripció prèvia a subtil@subtil.cat o bé al telèfon 649 00 52 07.

D’altra banda, la ruta històrica per Sants que permet descobrir set punts d’importància patrimonial i per a la història del barri es fa dijous 25 amb les explicacions de l’historiador santsenc Agus Giralt “traduïdes” a la llengua de signes catalana. Cal inscripció prèvia. L’horari és de 18 a 19.30 i el punt de trobada és la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104).