Les 435 festes de Sant Roc de la plaça Nova busquen cartell

Les tradicionals festes de Sant Roc de la plaça Nova, fan un concurs de cartells per trobar la imatge gràfica de l’edició d’enguany. L’obra ha de tenir un caràcter marcadament festiu.

Al cartell, s’hi ha d’identificar algun dels entremesos de la plaça: el nan Cu-cut, els gegants nous, els gegants vells o de Sant Roc, els capgrossos, els diables del barri Gòtic… O bé s’hi poden representar alguns dels actes i tradicions pròpies de les festes: el porró llarg, els panellets, la Cucanya,… I, fins i tot, la pròpia figura de sant Roc amb el gos blau.

Les propostes es poden presentar fins el 4 de juny i s’han d’enviar per correu electrònic a comunicacio@plnova.cat. L’obra triada pel jurat guanyarà un premi de dos-cents euros i diversos productes de les festes. Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

Enguany les Festes de Sant Roc se celebraran del 14 al 17 d’agost de 2024. Serà l’edició 435 de les festes, que van començar l’any 1589. Hom atribueix a sant Roc la protecció dels veïns del barri contra el brot de pesta que hi va haver a la ciutat el 1583, perquè no se’n va morir cap a conseqüència de l’epidèmia. Del 1589 ençà, la celebració només s’interrompé els primers anys de la guerra del Francès i durant la guerra del 1936-1939. Actualment, la festa és declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.