Tornen els Tres Tombs de Barcelona 2023

La cavalcada dels Tres Tombs de la ciutat, celebrada d’ençà del 1826, és un dels actes més populars de tots els que es fan al llarg de l’any a Barcelona. Està formada per nombrosos carruatges amb cavalls, ases i someres, que recorren diversos carrers del barri de Sant Antoni i del centre de la ciutat. La desfilada començarà el dissabte 21 de gener a les 10.30 h des del carrer de Tamarit amb l’avinguda del Paral·lel. A les 11 h, davant de l’Escola Pia, s’hi llegirà el pregó dels Tres Tombs, a càrrec de Montserrat Argelich i Solé, presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. Tot seguit, es durà a terme la benedicció dels animals davant de l’Escola Pia de Sant Antoni.

Recorregut: carrer de Tamarit, carrer del Comte Borrell (Mercat de Sant Antoni), carrer del Parlament, ronda de Sant Pau, carrer d’Urgell, carrer de Tamarit, carrer de Villarroel, carrer de Floridablanca, ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, carrer de Pelai, la Rambla (descendent), carrer de l’Hospital, plaça del Pedró, carrer de Sant Antoni i carrer de Manso (fins a l’avinguda del Paral·lel).

Horari: de 10.30 a 14 h

Composició de la cavalcada:

 1. Vehicles, motos i cotxes de la Guàrdia Urbana.
 2. Llancers de la Guàrdia Urbana.
 3. Representants dels Mossos d’Esquadra.
 4. Carruatge-capella amb la figura de sant Antoni.
 5. Disset genets com a comitiva oficial dels Tres Tombs. Portaran el Penó de Sant Antoni.
 6. Cavalls i penó en representació de les colles de Sant Medir.
 7. Carruatge oficial dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, amb els presidents de les entitats organitzadores i autoritats.
 8. Quatre carruatges de les entitats organitzadores, amb els respectius penons i banderes (Arca de Noè, Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni, Germandat de Sant Antoni Abat i Sant Antoni Comerç).
 9. Cinc carruatges dels banderers infantils.
 10. Dos carruatges d’entitats de persones amb discapacitat.
 11. Carruatges de diverses associacions i partits polítics.
 12. Carruatges d’entitats i associacions barcelonines.
 13. Carruatges urbans: carrossa dels serveis funeraris, berlina acompanyant de serveis funeraris, carruatge d’Estrella Damm i carruatge de neteja (escombriaire).
 14. Carruatges en representació dels Tres Tombs de Catalunya.
 15. Genets participants muntats a cavall.
 16. Vehicles de neteja i vehicles de tancament de rua.

 Programa dels Tres Tombs de Barcelona 2023