VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ PERMANENT

Molts de nosaltres hem sentit a parlar alguna vegada dels txakres, el karma, Buda, el tantra o el ioga, conceptes que des d’occident relacionem sota una mirada etnocèntrica amb l’Àsia “exòtica” o “espiritual”, però, sabem realment què signifiquen i quines implicacions tenen en les comunitats d’origen? És el continent asiàtic més espiritual que d’altres indrets? I, la cerimònia del te és una pràctica religiosa?

Les religions són més que creences, dogmes i mitologies divines, i deixem de banda les pràctiques i la comunitat. A la visita ens centrarem en l’aspecte social del fet religiós i en les funcions que ocupen en les societats, fent especial èmfasi en la perspectiva de gènere. Amb els objectes rituals de les Filipines, Indonèsia, Birmània, l'Índia, el Tibet, el Japó i els de Corea, coneixerem les relacions que establim els humans amb allò sagrat, el "món altre", i els vincles amb l’ordre sociopolític, l’ecologia, el desenvolupament personal o el sentit de comunitat.

PRE-POST VISITA: Propostes per a l’aula per a abans i després de la visita al museu, amb orientacions per al professorat i material complementari. Disponible més a baix a l’apartat Recursos educatius en format PDF.

Edat

Secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris i adults.

Tipus d'activitat

Visita guiada a la col·lecció d'Àsia

Durada

90 min

Informació i reserves

reservesmeb@bcn.cat. Telèfon: 932 562 300 (de dilluns a dissabte, de 9 a 19 hores; diumenges, de 9 a 20 hores)

Inscripcions a partir del 28 de juny de 2022.

És imprescindible concertar prèviament la visita, tant si és comentada com lliure


Recursos educatius

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp

Afegeix-la a favorits

Desa al teu perfil tot el contingut que t’interessi per accedir-hi fàcilment quan vulguis

Per poder valorar-la i per guardar-la a la llista de favorits has de registrar-te al Museu Etnològic i de Cultures del Món i haver iniciat la sessió.

Inicia la sessióRegistra't

Ubicació de l'activitat

Montcada

Seu Montcada

Hores de visita: De dimarts a dissabte, de 12 a 19 hores
Diumenges i festius, de 12 a 20 hores
Dilluns, tancat (excepte festius)

Com s'hi arriba