La reserva visitable és un espai d’emmagatzematge on es pot gaudir de la gran diversitat del fons patrimonial que conserva el museu. Els 3.250 objectes aproximats exposats estan distribuïts en 46 vitrines per materials, amb una subdivisió per procedència geogràfica i que atén les seves necessitats en relació amb la conservació preventiva.

Es tracta d’un espai públic amb béns culturals on les persones visitants poden accedir, però, a diferència de l’exposició permanent, la funció principal és de reserva. Per això, hi ha peces que estan ubicades a molta alçada i que gairebé no són visibles, o bé la informació es limita a cartel·les de conjunt, amb dades bàsiques sobre els usos culturals, les procedències geogràfiques i els materials. Tot així, hi ha dos interactius en què es pot consultar informació addicional sobre algunes de les peces exposades o sobre aspectes relatius a la conservació preventiva de cada material.

També la distribució de les peces està condicionada per l’entrada de llum de l’exterior, de tal manera que a la zona on hi ha més incidència lumínica s’ubiquen els objectes fets amb materials que no pateixen danys; de la mateixa manera, on no hi ha llum exterior, es disposen els objectes fets amb materials que es deterioren amb la llum. Aquesta prevalença de criteris de conservació preventiva implica que hi ha una convivència d’usos i procedències que reforça visualment la riquesa i la diversitat de les col·leccions del museu.

reserva visitable
reserva visitable

Valora aquesta exposició

La teva opinió és molt important per nosaltres amb l’objectiu de millorar i treballar per donar-te temes interessants a descobrir.

Afegeix-la a favorits

Desa al teu perfil tot el contingut que t’interessi per accedir-hi fàcilment quan vulguis

Per poder valorar-la i per guardar-la a la llista de favorits has de registrar-te al Museu Etnològic i de Cultures del Món i haver iniciat la sessió.

Inicia la sessióRegistra't

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp

Ubicació de l'exposició

Ubicació de l'exposició

Seu Parc Montjuïc

Hores de visita: De dimarts a dissabte, de 12 a 19 hores
Diumenges i festius, de 12 a 20 hores
Dilluns, tancat (excepte festius)

Preus Com s'hi arriba

Altres exposicions que et poden interessar