Mostres de vitrina

A l’espai annex de la recepció de la seu al carrer de Montcada, i a l'espai del vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, es pot gaudir de les mostres de vitrina. De petit format i accés gratuït, estan dedicades a peces i temes que no es recullen en les exposicions permanents i temporals.

20 d'abril - 15 d'octubre de 2023

Exvots. Miralls de l’agraïment

A partir del 20 d’abril del 2023, el museu ofereix una mostra en la qual la importància dels objectes que s’exhibeixen rau en l’infinit poder de la creença. Aquests objectes són els anomenats exvots, els quals representen un instant miraculós en què un ésser diví ajuda algú a superar un mal tràngol.

Amplia la informació

17 de novembre de 2022 – 9 d'abril de 2023

Més que joguines els KYŌDO-GANGU japonesos

Exposició prorrogada fins el 9 d'abril. Més que joguines: els “kyōdo-gangu” japonesos mostra una selecció de la col•lecció de kyōdo-gangu del museu, uns petits objectes procedents del Japó que, malgrat haver estat molt sovint qualificats des d’Occident com a joguines, anaven molt més enllà del lleure.

Amplia la informació

18 de juny - 6 de novembre de 2022

El Viatge il•lustrat. Quaderns de camp: del llapis i el pinzell al món digital

“El Viatge Il•lustrat. Quaderns de camp: del llapis i el pinzell al món digital” vol reflexionar sobre el paper del dibuix com a eina al servei de la ciència i el coneixement al llarg de la història, dins i fora del context museístic.

Amplia la informació

4 de març - 5 de juny de 2022

·Escorça·Pell·Veu· Passat, present, futur / ·Purrungupari·Mupurra·Pujinga· Ngini, palinari, amintya

«·Escorça·Pell·Veu· Passat, present, futur / ·Purrungupari·Mupurra·Pujinga· Ngini, palinari, amintya» és el fruit de la recerca sobre les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món de procedència tiwi (nord d'Austràlia) que ha dut a terme la cocomissària de la mostra, Narelle Jubelin, en el marc del projecte europeu «Taking Care - Ethnographic and World Cultures Museums as Spaces of Care».

Amplia la informació
Museus i Liceu: una història compartida

15 de març de 2022 – 15 de gener de 2023

Museus i Liceu: una història compartida

El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta, al vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, la seva aportació a la celebració de l'efemèride del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu: «Museus i Liceu: una història compartida». Una selecció d'obres de l'escenògraf del Liceu Josep Mestres Cabanes és exposada conjuntament amb una petita relíquia arquitectònica procedent del primer teatre, incendiat el 1861, que va salvar de la runa l'arquitecte Josep Oriol Mestres i Esplugues.

Amplia la informació

23 de desembre de 2021 – 27 de febrer de 2022

Iconoclàstia. Els budes de Bamian

«Iconoclàstia. Els budes de Bamian» mostra una selecció de materials de l’expedició que Margarita Corachán, Albert Folch, Edmonde Iba i Eudald Serra van realitzar l’any 1967 a l’Afganistan i a l’Índia.

Amplia la informació
Com xiula un xiulet? Xiulets i sons de Catalunya i Balears

1 de febrer de 2022 – 15 d'abril de 2023

Com xiula un xiulet? Xiulets i sons de Catalunya i Balears

El xiulet és un instrument musical àmpliament utilitzat en diverses cultures d’arreu del món i al llarg de la història com a mitjà de comunicació entre persones, però també per atreure i domesticar animals. També se n’ha documentat l’ús com a element de significació en esdeveniments rituals, festivitats religioses i lúdiques, i com a joguina tradicional per a infants.

Amplia la informació
Foto

21 maig - 19 de desembre de 2021

Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso

Coincidint amb l’exposició «Picasso i les joies d’artista» del Museu Picasso, la mostra «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso» presenta una selecció de joies de la cultura baule de l’Àfrica Occidental i un petit conjunt de joies afganes de la cultura kàfir de les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

11 de desembre de 2020 – 9 maig de 2021

María Lionza. Una deessa en moviment

La mostra «María Lionza. Una deessa en moviment» ens convida a endinsar-nos en l’univers visual de María Lionza i del seu culte. María Lionza és una divinitat originària de Veneçuela.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

24 d'octubre de 2019 – 23 de febrer de 2020

De mar a mar. Pelegrinatge i postmodernitat

«De mar a mar. Pelegrinatge i postmodernitat» narra el viatge personal de l’antropòloga Elisabet Pertegàs, que va travessar caminant la península Ibèrica, de la mar Mediterrània a l’oceà Atlàntic, pel camí de Sant Jaume.

Amplia la informació

Altres exposicions que et poden interessar