Mostres de vitrina

A l’espai annex de la recepció de la seu al carrer de Montcada es pot gaudir de les mostres de vitrina. De petit format i accés gratuït, estan dedicades a peces i temes que no es recullen en les exposicions permanents i temporals.

Foto

21 maig - 19 de desembre de 2021

Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso

Coincidint amb l’exposició «Picasso i les joies d’artista» del Museu Picasso, la mostra «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso» presenta una selecció de joies de la cultura baule de l’Àfrica Occidental i un petit conjunt de joies afganes de la cultura kàfir de les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

11 de desembre de 2020 – 9 maig de 2021

María Lionza. Una deessa en moviment

La mostra «María Lionza. Una deessa en moviment» ens convida a endinsar-nos en l’univers visual de María Lionza i del seu culte. María Lionza és una divinitat originària de Veneçuela.

Amplia la informació
Foto: Jordi Puig

6 de març - 29 de novembre de 2020

Eduardo Masferré. Pioner de la fotografia antropològica a Filipines

La mostra «Eduardo Masferré. Pioner de la fotografia antropològica a les Filipines» posa de relleu la importància de la tasca antropològica duta a terme per Masferré a través de la fotografia.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

24 d'octubre de 2019 – 23 de febrer de 2020

De mar a mar. Pelegrinatge i postmodernitat

«De mar a mar. Pelegrinatge i postmodernitat» narra el viatge personal de l’antropòloga Elisabet Pertegàs, que va travessar caminant la península Ibèrica, de la mar Mediterrània a l’oceà Atlàntic, pel camí de Sant Jaume.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

11 juliol - 13 d'octubre de 2019

Els forns d’oli de ginebre. Una indústria a Riba-roja d’Ebre

Aquesta mostra tracta de totes aquestes històries, d’aquest patrimoni etnogràfic del nostre passat. Documents antics i estris emprats per les cavalleries que transportaven l’oli de ginebre ens mostren l’antiguitat de la seva comercialització.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

21 de març - 30 de juny de 2019

Retrats de Ramon Subirats i Urbici Soler. El retorn de dos rodamóns

L’objectiu de la mostra és descobrir les trajectòries artístiques dels creadors catalans Ramon Subirats i Urbici Soler. Constitueix, alhora, un senzill però merescut homenatge que se’ls volia retre des de la ciutat on es van formar i a la qual sempre van voler tornar abans d’acabar els seus dies.

Amplia la informació
Foto: MUEC

25 d'octubre de 2018 – 10 de març de 2019

El Llibre de passanties dels fusters

Com devia ser la vida d’un mestre fuster a la Barcelona del final del segle XVIII? Aquesta exposició, dedicada al Llibre de passanties de la Confraria de Mestres Fusters, pretén donar resposta a la pregunta formulada.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

27 juliol - 14 d'octubre de 2018

Selfies! From self-portraits to micro stories

«BCN Selfies!» pretén mostrar l’evolució de l’autoretrat humà, des de temps pretèrits fins a arribar a l’autoretrat fotogràfic i, posteriorment, a les selfies. Així, s’explora la història de la tecnologia que va fer possible el concepte selfie.

Amplia la informació
Foto: Estudi Jesús Galdón

1 de març - 16 d'agost de 2018

Catazònia. Els caputxins catalans a l’Amazònia

La mostra «Catazònia. Els caputxins catalans a l’Amazònia» ens endinsa en el paper fonamental que, al final del segle XIX i principi del segle XX, van tenir els frares caputxins a les conques amazòniques.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

29 de setembre de 2017 – 14 de febrer de 2018

Nuna. La terra dels inuit

La mostra «Nuna. La terra dels inuit» és un viatge per les regions àrtiques del Canadà i Groenlàndia a través dels objectes recollits per l’antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i de les impactants fotografies de les seves expedicions.

Amplia la informació
Foto: Jordi Puig

23 de març - 25 de setembre de 2017

A la intempèrie

El fotògraf Jordi Font Recasens ha convertit la vida dels últims pastors del Montseny, Ramon Vila i Daniel Brunet, en unes imatges de gran valor que ens parlen d’una activitat que està a punt de desaparèixer. Aquesta mostra fotogràfica està dedicada al retrat de la seva activitat diària.

Amplia la informació
Foto: MUEC

1 de desembre de 2016 – 19 de març de 2017

Diàlegs amb Àfrica

Dirigit pels investigadors del Departament d’Antropologia Cultural de la Universitat de Barcelona Gemma Celigueta i Gabriel Izard, i emmarcat en l’activitat Connectant diàspores d’objectes i persones, «Diàlegs amb Àfrica» té com a objectiu desenvolupar un diàleg entre africans i africanes residents a Catalunya i el museu. Per tal de fer-ho, s’han utilitzat tant objectes de les col·leccions africanes del MUEC BCN com objectes personals dels participants que es van exposar conjuntament a la mostra.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

16 de novembre de 2015 – 1 de desembre de 2016

Manuscrits naxi. Textos dongba al Museu de Cultures del Món

30.000 són els manuscrits rituals dels naxi que es conserven als museus i biblioteques del món. Aquesta exposició està formada per manuscrits d’escriptura dongba que pertanyen a la col·lecció del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Amplia la informació
Foto: Andrea Manenti

7 de febrer - 16 de novembre de 2015

Wayang kulit. Titelles d’ombres de Java al Museu de Cultures del Món

És la primera mostra de vitrina al vestíbul de la Seu Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Formada per vuit peces de la col·lecció del museu, l’exposició està dedicada a una de les grans tradicions teatrals d’Indonèsia, que està documentada des del segle X.

Amplia la informació

Altres exposicions que et poden interessar