A l’espai annex de la recepció de la seu al carrer de Montcada, i a l'espai del vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, es pot gaudir de les mostres de vitrina. De petit format i accés gratuït, estan dedicades a peces i temes que no es recullen en les exposicions permanents i temporals.
15 de març de 2022 – 15 de gener de 2023
El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta, al vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, la seva aportació a la celebració de l'efemèride del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu: «Museus i Liceu: una història compartida». Una selecció d'obres de l'escenògraf del Liceu Josep Mestres Cabanes és exposada conjuntament amb una petita relíquia arquitectònica procedent del primer teatre, incendiat el 1861, que va salvar de la runa l'arquitecte Josep Oriol Mestres i Esplugues.
Amplia la informació4 de març - 5 de juny de 2022
«·Escorça·Pell·Veu· Passat, present, futur / ·Purrungupari·Mupurra·Pujinga· Ngini, palinari, amintya» és el fruit de la recerca sobre les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món de procedència tiwi (nord d'Austràlia) que ha dut a terme la cocomissària de la mostra, Narelle Jubelin, en el marc del projecte europeu «Taking Care - Ethnographic and World Cultures Museums as Spaces of Care».
Amplia la informació23 de desembre de 2021 – 27 de febrer de 2022
«Iconoclàstia. Els budes de Bamian» mostra una selecció de materials de l’expedició que Margarita Corachán, Albert Folch, Edmonde Iba i Eudald Serra van realitzar l’any 1967 a l’Afganistan i a l’Índia.
Amplia la informació21 maig - 19 de desembre de 2021
Coincidint amb l’exposició «Picasso i les joies d’artista» del Museu Picasso, la mostra «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso» presenta una selecció de joies de la cultura baule de l’Àfrica Occidental i un petit conjunt de joies afganes de la cultura kàfir de les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món.
Amplia la informació11 de desembre de 2020 – 9 maig de 2021
La mostra «María Lionza. Una deessa en moviment» ens convida a endinsar-nos en l’univers visual de María Lionza i del seu culte. María Lionza és una divinitat originària de Veneçuela.
Amplia la informació6 de març - 29 de novembre de 2020
La mostra «Eduardo Masferré. Pioner de la fotografia antropològica a les Filipines» posa de relleu la importància de la tasca antropològica duta a terme per Masferré a través de la fotografia.
Amplia la informació24 d'octubre de 2019 – 23 de febrer de 2020
«De mar a mar. Pelegrinatge i postmodernitat» narra el viatge personal de l’antropòloga Elisabet Pertegàs, que va travessar caminant la península Ibèrica, de la mar Mediterrània a l’oceà Atlàntic, pel camí de Sant Jaume.
Amplia la informació11 juliol - 13 d'octubre de 2019
Aquesta mostra tracta de totes aquestes històries, d’aquest patrimoni etnogràfic del nostre passat. Documents antics i estris emprats per les cavalleries que transportaven l’oli de ginebre ens mostren l’antiguitat de la seva comercialització.
Amplia la informació21 de març - 30 de juny de 2019
L’objectiu de la mostra és descobrir les trajectòries artístiques dels creadors catalans Ramon Subirats i Urbici Soler. Constitueix, alhora, un senzill però merescut homenatge que se’ls volia retre des de la ciutat on es van formar i a la qual sempre van voler tornar abans d’acabar els seus dies.
Amplia la informació25 d'octubre de 2018 – 10 de març de 2019
Com devia ser la vida d’un mestre fuster a la Barcelona del final del segle XVIII? Aquesta exposició, dedicada al Llibre de passanties de la Confraria de Mestres Fusters, pretén donar resposta a la pregunta formulada.
Amplia la informació27 juliol - 14 d'octubre de 2018
«BCN Selfies!» pretén mostrar l’evolució de l’autoretrat humà, des de temps pretèrits fins a arribar a l’autoretrat fotogràfic i, posteriorment, a les selfies. Així, s’explora la història de la tecnologia que va fer possible el concepte selfie.
Amplia la informació1 de març - 16 d'agost de 2018
La mostra «Catazònia. Els caputxins catalans a l’Amazònia» ens endinsa en el paper fonamental que, al final del segle XIX i principi del segle XX, van tenir els frares caputxins a les conques amazòniques.
Amplia la informació29 de setembre de 2017 – 14 de febrer de 2018
La mostra «Nuna. La terra dels inuit» és un viatge per les regions àrtiques del Canadà i Groenlàndia a través dels objectes recollits per l’antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i de les impactants fotografies de les seves expedicions.
Amplia la informació23 de març - 25 de setembre de 2017
El fotògraf Jordi Font Recasens ha convertit la vida dels últims pastors del Montseny, Ramon Vila i Daniel Brunet, en unes imatges de gran valor que ens parlen d’una activitat que està a punt de desaparèixer. Aquesta mostra fotogràfica està dedicada al retrat de la seva activitat diària.
Amplia la informació1 de desembre de 2016 – 19 de març de 2017
Dirigit pels investigadors del Departament d’Antropologia Cultural de la Universitat de Barcelona Gemma Celigueta i Gabriel Izard, i emmarcat en l’activitat Connectant diàspores d’objectes i persones, «Diàlegs amb Àfrica» té com a objectiu desenvolupar un diàleg entre africans i africanes residents a Catalunya i el museu. Per tal de fer-ho, s’han utilitzat tant objectes de les col·leccions africanes del MUEC BCN com objectes personals dels participants que es van exposar conjuntament a la mostra.
Amplia la informació16 de novembre de 2015 – 1 de desembre de 2016
30.000 són els manuscrits rituals dels naxi que es conserven als museus i biblioteques del món. Aquesta exposició està formada per manuscrits d’escriptura dongba que pertanyen a la col·lecció del Museu Etnològic i de Cultures del Món.
Amplia la informació7 de febrer - 16 de novembre de 2015
És la primera mostra de vitrina al vestíbul de la Seu Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Formada per vuit peces de la col·lecció del museu, l’exposició està dedicada a una de les grans tradicions teatrals d’Indonèsia, que està documentada des del segle X.
Amplia la informacióAltres exposicions que et poden interessar