Cercador d'activitats

Educació

Els programes didàctics del Museu Etnològic i de Cultures del Món estan adreçats i pensats per a tots els públics del museu. Amb el seu ric patrimoni etnològic d’arreu del món com a punt de partida, i amb l’antropologia com a eina metodològica, les diferents propostes tenen com a objectiu potenciar les capacitats creatives i d’anàlisi d’infants i joves, com també crear espais d’aprenentatge, d’intercanvi i de reflexió.

 

Estiu al museu 2024

Aquest estiu, el museu proposa quatre activitats per a grups d'esplai i entitats de lleure adreçades a infants d’entre 4 i 12 anys entorn. A la seu Montcada són al voltant dels titelles de Java i les màscares d’Àfrica i Oceania. A la seu Parc Montjuïc a l’entorn de les llegendes sobre dracs en diferents parts del món i sobre els Gegants de Barcelona.

Descobreix les activitats 

 

Projectes Museu-Escola

El Museu Etnològic i de Cultures del Món participa en diversos projectes educatius de col·laboració amb escoles de proximitat. El museu i l'escola comparteixen un mateix repte educatiu prenent com a punt de partida les col·leccions del museu. L’objectiu és dissenyar projectes on l'alumnat sigui un agent actiu de creació de coneixement i amb un producte final que visualitzi el treball realitzat.

Descobreix els projectes 

 

Programa educatiu 2024-2025

El Museu Etnològic i de Cultures del Món proposa a la comunitat educativa un ampli ventall de visites i tallers amb l’etnologia i l’antropologia com a eines per entendre i explorar el món, amb la comparació com una forma d’aprenentatge i fomentant la indagació a través dels objectes. S'acompanyen amb un important recurs: les PRE-POST VISITA, unes activitats educatives per fer a l’aula abans i després de la visita al museu.

Vivim en una societat complexa i diversa, en un món globalitzat i en canvi constant. L’antropologia, com a disciplina científica en què es basa el museu, realça aquesta diversitat cultural i alhora ens permet reflexionar sobre allò que ens uneix com a éssers humans. Ens convida a conèixer, amb una perspectiva no etnocèntrica, altres formes d'entendre el món i a qüestionar-nos el que ens és més familiar.

Obrint-nos a les cultures del món!

Informació i reserves

reservesmeb@bcn.cat

Telèfon: 93 256 23 00 (de dilluns a dissabte, de 9 a 19 hores; diumenge, de 9 a 20 hores)

Programa Educatiu 2023-2024. Visites i tallers per a tots els nivells escolars. Inscripcions a partir del 12 de juny de 2023.

És imprescindible concertar prèviament les activitats.

 

Descarrega't el programa educatiu interactiu 2024

 

Consulta les activitats del programa educatiu que es fan a cada seu

Descobreix totes les activitats del nostre programa educatiu.

Gaudim del Segell de Qualitat Educativa que atorga el Consell d'Innovació Pedagògica.

logo del consell d'innovació pedagògica

 

Seu Parc Montjuïc

Seu Parc Montjuïc

Eines, joguines, atuells domèstics, recipients per menjar, transportar i emmagatzemar... La seu Parc Montjuïc mostra objectes de vida quotidiana vinculats al món rural i els oficis preindustrials de la Catalunya de mitjan segle XX. Les eines i la tecnologia, el treball i la festa, la divisió de gènere i el joc són els nostres temes.

Com s'hi arriba a la Seu Parc Montjuïc Ves a les activitats de la Seu Parc Montjuïc
Seu Montcada

Seu Montcada

Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. D’aquests continents procedeixen els objectes que s’exposen a la Seu Montcada. Oferim dues línies d’activitats: una té l’eix geogràfic centrat en cada un dels continents, i l’altra, activitats transversals sobre grans temes de la humanitat com ara les religions, els rituals de pas o les relacions dels humans amb els animals.

Com s'hi arriba a la Seu Montcada Ves a les activitats de la Seu Montcada

Nivells educatius als quals s’adrecen les activitats

  • Educació infantil (I5)
  • Educació primària, cicle inicial (1r-2n)
  • Educació primària, cicle mitjà (3r-4t)
  • Educació primària, cicle superior (5è-6è)
  • Secundària
  • Batxillerat i cicles formatius (CF)
  • Universitaris
  • Grups de persones adultes

Inscripcions

Inscripcions a partir del 12 de juny de 2023.

És imprescindible concertar prèviament la visita, tant si és comentada com lliure.

Grups

Les activitats s’han pensat per a grups de 25 persones.

Hi ha activitats per a dos grups de classe alhora.

En algunes activitats també hi ha l’opció de fer només la visita. El servei d’Informació i reserves us facilitarà tota la informació.

Preus per grup escolar:

Visita de 60 minuts

60 € (2,5 € per alumne/a extra)

Visita de 90 minuts

65 € (2,5 € per alumne/a extra)

Visita-taller d’entre 90 i 180 minuts

80 € (3 € per alumne/a extra)

 

Visites lliures

Els horaris recomanats per a les visites lliures és de 12 a 17 hores.

L’entrada és gratuïta per a menors de 16 anys. Si veniu en grup es imprescindible que feu reserva prèvia.

Recursos

Recursos

DOSSIER PER AL PROFESSORAT amb fitxes de cada activitat amb objectius didàctics i competències. Disponible aquí en format PDF i es pot demanar a reservesmeb@bcn.cat

PRE-POST VISITA: propostes educatives per fer a l’aula abans i després de la visita al museu. Estan disponibles al web en format PDF, en la informació de cada activitat educativa en l'apartat Recursos educatius.

Biblioteca del Museu Etnològic i de Cultures del Món: jsarabiar@bcn.cat