Cercador d'activitats

Educació

Els programes didàctics del Museu Etnològic i de Cultures del Món estan adreçats i pensats per a tots els públics del museu. Amb el seu ric patrimoni etnològic d’arreu del món com a punt de partida, i amb l’antropologia com a eina metodològica, les diferents propostes tenen com a objectiu potenciar les capacitats creatives i d’anàlisi d’infants i joves, com també crear espais d’aprenentatge, d’intercanvi, de reflexió i de diàleg crític.

Centres educatius

El Museu Etnològic i de Cultures del Món proposa a la comunitat educativa un ampli ventall de visites amb l’etnologia i l’antropologia com a eines per entendre i explorar societats i cultures, amb la comparació com una forma d’aprenentatge i fomentant la indagació a través dels objectes. Una oportunitat per conèixer altres maneres de viure i de mirar el món.

Descobreix les activitats
Centres educatius

Grups d’adults i universitaris

El servei educatiu del museu també treballa en programes didàctics plurals i diversos, adreçats a altres sectors socials, com ara grups d’adults i universitaris, amb una oferta pedagògica vinculada a la diversitat cultural del patrimoni del museu i a donar a conèixer altres formes de vida i mirades al món.

Descobreix les activitats
Grups d’adults i universitaris

Apropa Cultura

El Museu Etnològic i de Cultures del Món ofereix a les seves seus Montcada i Parc Montjuïc visites i tallers per a entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat a través d’Apropa Cultura, projecte que té com a objectiu la inclusió i la transformació social a partir de la cultura.

Descobreix les activitats
Apropa Cultura
Apropa Cultura Activitat

Estiu al museu 2023

Aquest estiu, el museu proposa quatre activitats per a grups d'esplai i entitats de lleure adreçades a nens i nenes d’entre 6 i 14 anys entorn de les seves col·leccions: els titelles de Java i les màscares d’Àfrica i Oceania a la seu Montcada, i jocs i joguines i altres objectes de diferents llocs i temps a la seu Parc Montjuïc.

Descobreix les activitats

Projectes Museu-Escola

El Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) participa en diversos projectes educatius de col·laboració amb escoles de proximitat. El museu i l'escola comparteixen un mateix repte educatiu prenent com a punt de partida les col·leccions del museu. L’objectiu és dissenyar projectes on l'alumnat sigui un agent actiu de creació de coneixement i amb un producte final que visualitzi el treball realitzat.

Descobreix els projectes
Buda. Birmània

Programa educatiu 2022-2023

Més informació


Activitats familiars

Més informació


Assumpta Mercader. Activitat Les Veus de la jungla.