Cercador d'activitats

Educació

Els programes didàctics del Museu Etnològic i de Cultures del Món estan adreçats i pensats per a tots els públics del museu. Amb el seu ric patrimoni etnològic d’arreu del món com a punt de partida, i amb l’antropologia com a eina metodològica, les diferents propostes tenen com a objectiu potenciar les capacitats creatives i d’anàlisi d’infants i joves, com també crear espais d’aprenentatge, d’intercanvi, de reflexió i de diàleg crític.

Centres educatius

El Museu Etnològic i de Cultures del Món proposa a la comunitat educativa un ampli ventall de visites amb l’etnologia i l’antropologia com a eines per entendre i explorar el món, amb la comparació com una forma d’aprenentatge i fomentant la indagació a través dels objectes.

Descobreix les activitats
Centres educatius

Grups d’adults i universitaris

El servei educatiu del museu també treballa en programes didàctics plurals i diversos,adreçats a altres sectors socials, com ara grups d’adults i universitaris, amb una oferta pedagògica vinculada als temes centrals que ocupen el museu i la seva programació.

Descobreix les activitats
Grups d’adults i universitaris

Apropa Cultura

El Museu Etnològic i de Cultures del Món ofereix a les seves seus Montcada i Parc Montjuïc visites i tallers per a entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat a través d’Apropa Cultura, projecte que té com a objectiu la inclusió i la transformació social a partir de la cultura.

Descobreix les activitats
Apropa Cultura
Apropa Cultura Activitat

Casal d'estiu 2021

Aquest estiu el Museu Etnològic i de Cultures del Món proposa tres visites amb tallers adreçats a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys entorn del joc i el vincle entre els humans i els animals a diverses cultures. Activitats per a grups d'esplai i entitats de lleure.

Descobreix les activitats

Projectes Museu-escola

Seu Parc Montjuïc


Patrimonia’m Col·leccions

Al llarg dels cursos 2018-2019 i 2019-2020, el MUEC ha treballat amb l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Ferran Sunyer en aquest projecte de recerca, en el qual l’escola i el museu comparteixen un mateix repte educatiu: dissenyar un projecte transversal en què l’alumnat es converteixi en agent actiu de producció de significat i de coneixement,a partir de l’apropiació del patrimoni del seu entorn més immediat.

Descobreix els projectes
Projectes Museu-escola

Seu Montcada


APS

Al llarg dels cursos 2017-2018, 2018-2019 i 2019-2020, el MUEC ha portat a terme, juntament amb l’alumnat de formació professional de l’Escola Tècnico-Professional Xavier, aquest projecte, que té com a objectiu la realització d’un treball cooperatiu entre entitats. Basat en necessitats reals de l’entorn, ha de permetre als estudiants experimentar i protagonitzar accions de compromís cívic, combinat amb processos d’aprenentatge de continguts i metodologia oferts pel museu.

Descobreix els projectes
Seu Montcada

Programa educatiu 2020-2021

Més informació


Activitats familiars

Més informació


Assumpta Mercader. Activitat Les Veus de la jungla.