Inici / Llistat notícies / Relats migrants. Ritual col·lectiu dedicat a les peces de la col•lecció “Amèrica” en format de performance poètica.

Relats migrants. Ritual col·lectiu dedicat a les peces de la col•lecció “Amèrica” en format de performance poètica.

Relats MIgrants

16NOV.2022

Relats Migrants

El Museu Etnològic i de Cultures del Món se sent compromès amb fer una reflexió  dels més de 80.000 objectes que conserva i custodia, però també vol fer una relectura d’aquests fons patrimonials des d’una mirada crítica i contemporània.

És en aquest marc que us oferim "Relats Migrants", una acció dramatitzada resultat del treball iniciat fa uns anys al museu en col·laboració amb el col·lectiu d’escriptura creativa En Palabras. Durant el procés, els participants van anar donant diferents testimonis, explicant relats associats a les peces de Mesoamèrica que s’exposen a les sales del MUEC. Aquestes històries els transportaven als seus països d'origen, omplint de records i emocions tot allò que narraven.

Dels resultats d'aquesta feina creativa, la poeta maputxe Daniela Catrileo va escriure Todo nuestro amor es hoy un acto de herejía, un poema-collage que recull parts dels textos creats i els teixeix amb les diverses veus dels autors i les autores.

El dissabte 26 de novembre a les 19 h et convidem a gaudir d'una lectura performàtica del poema original, un ritual col·lectiu amb olor de blat de moro, cacau, panela i vainilla, en el qual s'invocarà la memòria desposseïda dels objectes de la col·lecció i se'n celebrarà el renaixement aquí, en aquest territori llunyà.

El muntatge tindrà lloc al pati del Museu Etnològic i de Cultures del Món seu Montcada, c/Moncada 12. 

No te'l perdis, serà tota una experiència!

Vols viure un ritual col·lectiu?

T'esperem

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Relats Migrants