Inici / Llistat notícies / Segona trobada de "Quadernistes de viatge"

Segona trobada de "Quadernistes de viatge"

El viatge il·lustrat

05SET.2022

EL VIATGE IL·LUSTRAT

Quaderns de Camp. Del llapis i el pinzell al mon digital

Abans de la fotografia i el cinema els primers viatgers i viatgeres només van disposar del dibuix per fer pública la imatge d’allò que veiem. Així la il·lustració i el quadern de camp van esdevenir unes eines fonamentals per registrar i donar a conèixer l’experiència de la descoberta. Avui dia, el dibuix continua sent indispensable i les seves característiques distintives, davant d’altres maneres de captar la realitat, s’han vist potenciades per la digitalització i la interconnexió.

Vinculada a la mostra “El viatge il·lustrat. Quaderns de camp: Del llapis i el pinzell al món digital” que ha comissariat en Jordi Vilallonga, el museu Etnològic i de Cultures del Mon, en col·laboració amb l’entitat BIQVI, ha organitzat dues trobades d’aficionats al dibuix i als quaderns de camp per tal de recollir i fer valdre aquest patrimoni que ha tingut -i continua tenint- una gran utilitat científica.

 

El 17 de setembre, es va celebrar la segona trobada amb el retorn dels resultats dels qui van acceptar el repte de dibuixar les seves vacances en la primera trobada.

D'aquests, 15 dibuixants seleccionats van mostrar i explicar al públic la seva obra i 38, dels 97 assistents, van voler formar part de la producció audiovisual de record de la jornada.

Us deixem aquí un vídeo del trobada:

Video file

 

Programa del 17 de desembre de 2022

 10:00 h. Acreditacions i benvinguda.

10:15 h. Xerrada d’en Lapin, urban sketcher i il·lustrador mòbil, qui compartirà històries gràfiques i consells per a quadernistes viatgers.

12:00 h. Pausa

12:30 h. Presentació dels quadernistes viatgers que han participat del #repteBiqvi2022.

14:00 h. Cloenda