Barcelona Cultura

Programa educatiu per al curs 2017-2018

Alumnes d’educació infantil, primària, secundària, cicles formatius, batxillerat, universitat, adults… Tothom trobarà una activitat a la seva mida en el programa educatiu del Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món per al curs 2017-2018. Totes són propostes que, a partir d’una diversitat de mirades, ens conviden a observar el nostre entorn d’una manera crítica i a entendre la cultura i les experiències humanes com a elements plurals i sotmesos a canvis permanents.

Les activitats es reparteixen entre la seu de Montjuïc al Museu Etnològic de Barcelona, on s’ha fet créixer l’oferta educativa amb noves propostes pensades per correspondre’s amb els currículums escolars, i la seu del barri de la Ribera al Carrer Montcada, el Museu de Cultures del Món, on trobareu visites guiades i tallers que, entre d’altres coses, us permetran conèixer millor les societats i pobles de llocs llunyans i exòtics com l’Àfrica, Àsia, Amèrica o Oceania.

A tots dos espais, a més, s’han incorporat al programa educatiu visites guiades a les exposicions que actualment es poden veure en cada centre i s’han inclòs activitats accessibles específicament pensades per a col·lectius especials en una situació de risc d’exclusió social.

Espais:
MEB Museu Etnològic de Barcelona, Passeig de Santa Madrona, Montjuïc
MCM Museu de Cultures del Món, Carrer Montcada, barri de La Ribera

(feu click al logo per veure les activitats de cadascuna de les seus)

Logo del Museu Etnològic de BarcelonaLogo del Museu de Cultures del Món


Nivell educatiu:

I Educació infantil (P5)
CI Educació primària, Cicle Inicial (1r-2n)
CM Educació primària, Cicle Mitjà (3r-4t)
CS Educació primària, Cicle Superior (5è-6è)
S Educació Secundària Obligatòria (1r, 2n, 3r, 4t), Cicles Formatius Mitjà i Superior
B Batxillerat, grups universitaris i d’adults
A Activitat Accessible Apropa Cultura

Grups/aula: 25 persones. Hi ha activitats per a 2 grups/aula alhora (consulteu-ho quan feu la reserva)

Preus per grup :

  • Visita guiada de 60 min: 60 €
  • Visita guiada de 90 min: 65 €
  • Visita + taller: 80 €; (visita: 90 minuts + taller: 90 minuts)

Aquests preus corresponen al 2017. El 2018 poden sofrir algunes modificacions ja que estan condicionats a l’aprovació dels nous preus públics.

Visites lliures:

Horaris: de 10.30 a 17 h.
Preu: entrada gratuïta.
. Els grups han de concertar prèviament la visita, tant si és comentada com lliure.
. Consulteu al nostre personal de sala sobre els continguts generals i sobre cadascun dels àmbits dels nostres museus.

Per a més informació i reserves:
reservesmeb@bcn.cat
Telèfon: 93 256 23 00

Inscripcions a partir del 26 de juny del 2017

Ajuts econòmics per transport al Museu Etnològic (parc de Montjuïc). Oferim el servei d’autocar a les escoles que reservin activitats al Museu Etnològic, fins a exhaurir els fons disponibles. Les peticions s’atendran per ordre de recepció.

Assessorament per al professorat:

Dossiers sobre els continguts i els objectes que trobareu al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona (en breu us el podreu descarregar aquí).

Biblioteca del Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona.

Suport als treballs de recerca:

Nivells educatius: 4rt d’ESO i Batxillerat

La Biblioteca del Museu Etnològic - Museu de Cultures del Món està especialitzada en antropologia social i etnologia, i disposa d’un ric fons que tracta tots els aspectes i manifestacions culturals que componen la societat. Amb més de 22.000 registres, la biblioteca és un servei de referència, de gran utilitat per al vostre alumnat durant la realització del seu currículum educatiu.

Podeu cercar al catàleg en línia del nostre web o podeu venir a consultar a la nostra sala de lectura, situada a l’edifici del Museu Etnològic.

Teniu disponibles bibliografies especialitzades relacionades amb els àmbits expositius o exposicions temporals. A tall d’exemple, aquí teniu algunes bibliografies: Fam i guerra, El món del treball, La Patum i altres patrimonis, Nit de Sant Joan, Pirotècnia de festa, Lleure i joc i Japó.

També us podem confeccionar una selecció bibliogràfica a mida del vostre àmbit d’interès.

Horaris: Dimarts, de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h; De dimecres a divendres, de 9 h a 14 h. (Del 24 de juny al 24 de setembre: de dimarts a divendres de 10 h a 14 h)

Telèfon 93 256 34 85

Cal concertar cita prèvia: jsarabiar@bcn.cat ; bibliotecameb@bcn.cat