L'estiu més divertit, al Museu Etnològic i de Cultures del Món

Divertir-se i aprendre una pila de coses sobre el nostre món i les moltes cultures que l'ocupen. És el que us proposen aquest estiu dos tallers per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys que s'organitzen a la seu del carrer de Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Els nens i nenes que s'apuntin a aquestes activitats podran, així, explorar cultures de territoris tan llunyans com el continent africà o Oceania. Ho faran mitjançant unes visites i uns tallers posteriors en els quals s'ho passaran d’allò més bé mentre adquireixen coneixements. El museu us proposa dos tallers que s'organitzen de finals de juny a finals de juliol:

Aquestes propostes estan pensades per a complementar la part lúdica i didàctica de les activitats que es fan als casals d’estiu!

 

Posa't la màscara!

Les heu vist per Carnestoltes, sempre amb un component festiu que més aviat fa referència a l'humor i la transgressió. Però no a totes les cultures les màscares tenen el mateix significat ni el mateix ús. De fet, a molts països africans o d'Oceania tenen un caràcter religiós que permet a qui les porta connectar amb els ancestres i el més enllà. I vosaltres, quina mena de màscara voldríeu portar? Després de veure com són les màscares africanes i d'Oceania en una visita als fons del Museu, podreu dissenyar les vostres pròpies màscares.

 

Què bèstia!

El vincle entre animals i humans a través de les cultures

No totes les cultures veuen els animals de la mateixa manera. Potser per a nosaltres són bestiar, feres o animals de companyia però per a cultures de diversos països poden ser divinitats, parents directes dels humans o bé una via de connexió amb el món dels morts. En aquesta visita i el taller posterior coneixereu bèsties com ara l’ocell dels Dogon, de l’Àfrica; el cocodril del riu Sepik, a Oceania; el bou de la religió hinduista pròpia de l’Índia i el jaguar de l’Amèrica precolombina. Acompanyeu-vos en aquest viatge apassionant i veureu com es representen els animals en cultures diverses i què simbolitzen en cadascuna.

 

 


Ambdues activitats proposen una primera visita al museu que contextualitza i endinsa als nens en la cultura arreu del món i acabar amb el taller.

Per a grups d’esplai i sota reserva prèvia: reservesmeb@bcn.cat

Dates: Del 25 de juny al 26 de juliol del 2019, en horari de matí

Durada aproximada: La visita i el taller posterior tenen una durada de 120 minuts aproximadament.

Edat: Per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Espai: Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Montcada (Montcada, 12-14)

Preu: 65 € per grup (grup de 25 màxim)