Dia Internacional dels Museus 2020

El Museu Etnològic i de Cultures del Món celebra el Dia Internacional dels Museus 2020 #desdecasa amb un seguit d'activitats:

 

EL MUEC OCULT

Segur que sabeu que la major part de les col·leccions dels museus no estan exposades. De la mà del Conservador del museu, us convidem a visitar des de casa vostra un espai ple de peces que habitualment està tancat al públic: la nostra reserva.​ Connecteu-vos a les xarxes socials del museu per gaudir de la visita!

 

 

TRENCADÍS LITERARI LIVE

“Queda’t a casa que nosaltres venim a veure’t” sota aquest lema, el  cicle  Trencadís Literari,  en origen  una activitat   presencial  en  format  tertúlia, s’ha  transformat  en   una  activitat  en viu a través de l’aplicació  Belive de Facebook.  A hores d’ara en aquest nou format  s’han   realitzat tres sessions la del  16  d’abril  amb  Paco  Mir, la del 29 d'abril amb la Carme Portacelli i la del 7 de maig amb Gregori Escalona tots tres entrevistats  per Marti  Gironell,  que ens va parlar  de l’adaptació  al teatre de  les novel·les: La plaça del  Diamant, L’auca del senyor Esteve i Quan la ràdio parlava de Franco amb  un resultat  molt  satisfactori amb intervencions dinàmiques dels espectadors a través de preguntes i aportacions. Però encara no és massa tard si no has pogut gaudir de les anteriors sessions, perquè la sessió de cloenda serà el dilluns,  18  de maig,  a les 19 h,  coincidint  amb la celebració  Internacional del  Dia  dels museus. En aquesta sessió, Martí Gironell i Jordi  Prat  parlaran de la seva obra "La rambla de les Floristes".

⬇️ Segueix la sessió en directe aquí! ⬇️


La V edició del cicle “Trencadís literari” amb el subtítol “la Barcelona de teatre " ha constat de cinc sessions en  les que  hi intervenien   els autors d’adaptacions al teatre de novel•les sobre Barcelona. En confrontar teatre amb literatura és pretén esbrinar el procediment a partir del qual es construeix el paisatge urbà, es a dir, els panorames visuals carregats de significats i compartits en  el  nostre imaginari,  induïts  a partir  de  les escenes de l’obra de teatre i el relat literari. Les trobades amb els directors son  conduïdes pel periodista i escriptor Martí Gironell i Gamero

 

EL MUEC LÚDIC A LES XARXES SOCIALS:

Ens divertim des de casa amb el MUEC. A través de les xarxes socials,  cada dia  es pot trobar  un ventall  de jocs:   Memory,  trencaclosques , mots encreuats, gifs animats de peces, sopes de lletres, endevinalles sobre  l’origen  geogràfic de les peces exhibides....Voleu recuperar-los i gaudir amb els jocs del museu? Aquí teniu alguns:

 

 

 

 

Però aquests no són tots, entreu a les xarxes socials del MUEC i trobareu cada setmana jocs nous!!

 

 

EL MUEC A LA WEB

La cultura sempre t’acompanya fins i tot des de casa. A la web seu Parc Montjuïc s'ha creat una nova secció: #LaCulturaTACompanya.
Allà trobareu  un ventall  de propostes “on line”  que van  des d’un   tour  virtual que permet conèixer  algunes peces significatives de  cadascuna de les seus del museu, vídeos sobre les darreres exposicions que  han format  part  de l’espai  “Memòria incomoda “  o desvelem  el perquè alguns objectes esdevenen  tresors quan  es vinculen a vivències personals. Expliquem algunes peces posant en valor les seves experiències viscudes com a objectes per convertir-se en tresors de museu

#LaCulturaTACompanya
https://www.barcelona.cat/museu-etnologic-culturesmon/montjuic/ca

 

BENVINGUTS AL MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN

Voleu saber més sobre la diversitat cultural i riquesa que trobem al nostre planeta? Us proposem fer un recorregut audiovisual per les dues seus del MUEC i conèixer més sobre l'ésser humà. La nostra amfitriona serà la Catrina,  figura  mexicana creada per José Guadalupe Posada el  1910  i  batejada pel  muralista Diego  Ribera que s'ha fet  immensament  popular i que és la insígnia de la coneguda festa “Día de los muertitos” que es celebra a Mèxic l’1 i 2 de novembre. De la seva mà conèixerem peces convertides en tresors,  els espais, les exposicions i algunes activitats.
La Catrina ens farà la visita a través de les xarxes socials del museu.

Seguiu-nos!

 

PARTICIPEU DE LA VISITA GUIADA A LES CARES DE BARCELONA CONDUÏDA PEL SEU COMISSARI ADRIÀ PUJOL

L’essència de Barcelona la tenim al Museu Etnològic i de Cultures del Món, Parc Montjuïc. El comissari de l’exposició ens farà una visita guiada a través de la plataforma BeLive de Facebook des de casa seva, comentant fotografies de l’exposició i permetent conèixer tots els detalls sobre aquesta petita Barcelona que es troba  a les sales del Museu. La participació serà oberta, així que, anima’t a preguntar al comissari tots els secrets que vulguis que et siguin revelats sobre Les cares de Barcelona! Connecteu-vos al Facebook del museu i seguiu la visita el proper 18 de maig a les 12.00 h!

Segueix la sessió en directe des d'aquí!