Estiu al museu 2020

Del 7 al 31 de juliol del 2020

Activitats de 2 h de durada dins l’horari de 10 a 14 h.

 

Seu MONTCADA:

POSA’T LA MÀSCARA! Un viatge per Àfrica i Oceania

Visita i taller

Les màscares tenen per nosaltres un significat festiu i de transgressió que ens permeten imaginar altres identitats. En canvi, a molts llocs del món d’Àfrica i Oceania, les màscares són una cosa molt seriosa. En forma humana o animal,  quimeres o motius abstractes, les màscares han esdevingut un element fonamental en rituals per connectar amb els esperits, els ancestres i el més enllà. Custodiats per societats secretes, apareixen i transformen la identitat dels seus portadors en rituals de naixement, d’iniciació, de matrimoni, d’entronització, de justícia o de comiat funerari. Descobrirem el món màgic i els rituals que s’amaguen darrera les màscares, i dissenyarem màscares en funció de la utilitat i la vida que cadascú li vulgui donar.  

 

QUÈ BÈSTIA! El vincle entre animals i humans a través de les cultures

Visita i taller

La distinció que establim entre animals domèstics i animals salvatges o entre natura i cultura no és un fenomen universal.  En algunes societats els animals silvestres són tractats com a persones, com a parents, com a avantpassats. Altres pobles del món van més enllà i els animals són considerats  divinitats, acompanyants dels déus i guies i protectors dels difunts. Durant la visita descobrirem la relació dels humans amb els animals a diversos llocs del món: coneixerem el cocodril del riu  Sepik a Oceania, el bou i altres acompanyants dels déus en l’Hinduisme i el gos i el jaguar a Amèrica precolombina. En el taller tindrem oportunitat de crear en un bestiari propi, imaginar sers fantàstics i composar el nostre propi animal mitològic.
 

 

Seu PARC DE MONTJUÏC:

TOTHOM JUGA!. Jocs del món i d’ahir i avui.

Visita i taller

El joc és un nivell de comunicació que podem entendre tots els humans, una mena de llenguatge universal que fins-i-tot compartim amb altres mamífers. Però només els humans tenim joguines -eines per jugar- i escollim el moment i el lloc per jugar: l’hora del pati o el cap de setmana,  en un camp de futbol o en un tauler de joc.  També necessitem definir un marc relacional del joc: el  “futbol”, “tocar”, “endevinar” per a evitar malentesos. El joc és un fenomen universal i ens il·lustra a la perfecció la dialèctica entre unitat i diversitat: una estructura comunicativa comuna, interpretada de maneres molt diverses entre cultures, cases o individus. Aquesta activitat està pensada per descobrir alguns jocs al museu -jocs antics i jocs exòtics-, i reflexionar sobre què vol dir jugar. Però sobretot ens convida a venir a jugar a jocs d’arreu del món.

 Per a grups i sota reserva prèvia: reservesmeb@bcn.cat i a través del telèfon 932562300. Contacteu amb nosaltres per assegurar-vos la plaça.

  • Edat: de 6 a 12 anys
  • Durada visita + taller:  2 h
  • Preu: 65€ x grup (grups entre 10 i 12 persones màxim)
  • Tancament d'inscripció: dimecres 15 de juliol de 2020

 

ATENCIÓ: donada la situació d’excepcionalitat per la Covid19, NO us demanem de realitzar cap pagament fins a tenir la confirmació de l’Ajuntament de Barcelona de la seva realització. El preu pot està subjecte a modificacions. 

Les activitats poden estar subjectes a modificacions en funció de l’evolució de la pandèmia.

El protocol per la visita al museu i de l’activitat us l’enviarem  en formalitzar la reserva.