Les Festes de Gràcia, una celebració amb origen al 1817

A l'exposició La història passeja per la festa, més de 120 objectes i publicacions originals ens mostren com les transformacions socials han deixat la seva petjada en els dos segles de vida de la Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Gràcia 2014. Josep Fornés

Podríem dir que la història passeja per la festa. A través d’un cronograma amb objectes i documents històrics originals el comissari de la mostra, Josep Fornés, Director del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, antropòleg i patró de la Fundació Festa Major de Gràcia, ens explica la memòria d’aquesta emblemàtica i tradicional celebració. Ell s'encarrega de guiar-nos, mitjançant  fotografies i molts documents etnogràficsper un recorregut emocional a través de la festa destacant la transformació que pateix l'espai urbà, passant a convertir-se en un espai humà.

Els objectes que es podran veure han significat els moments més rellevants de les Festes de Gràcia des de 1817 i la seva explicació es complementa amb cinc roll-ups, vídeos, i projeccions.

L’exposició s’inaugura el proper 24 de juliol a les 16h. en el marc de la roda de premsa que es farà per la presentació de les Festes de Gràcia 2019, i es podrà veure al llarg de tot el mes d’agost a l’Espai Albert Musons, centre situat en l’edifici de nova construcció que alberga la Fundació Festa Major de Gràcia,  al carrer de l'Alzina, 7.

Durant la celebració del Bicentenari de les Festes de Gràcia, el mateix Josep Fornés, va comissariar l’exposició Guarnir el món de festa de la que podeu ampliar informació a la web del Museu Etnològic i de Cultures del Món.