Visites guiades 2019-2020

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona volem que tothom gaudeixi de les peces de les seves col·leccions i de les històries que amaguen. La seva vida, els seus viatges, els seus usos, les han convertit en autèntics tresors que mostren l’esperit i el tarannà d’aquelles societats d’on són autòctones. Voleu descobrir-ho?

Us esperem a partir de setembre de 2019!

VISITES GUIADES

PER A PÚBLIC GENERAL

PER A PÚBLIC FAMILIAR

PER A GRUPS D’ADULTS

 

SEU MONTCADA: carrer Montcada, 12.  

Visites guiades tots els diumenges a les 12 h

Visites tranversals i temàtiques

Durada: 1 h 15 min

Visites gratuïtes (incloses en el preu de l’entrada al museu)

 

DONEM-LI LA VOLTA MÓN. Un viatge a través de la col·lecció del museu

La visita recorre les peces més representatives del museu i descobreix els viatges dels col·leccionistes catalans que les van dur fins aquí. Són peces de gran qualitat artística que ens parlen també de diferents cultures i maneres de viure i entendre el món. L’antropologia ens ajudarà a apropar-nos-hi i a donar-li la volta a la nostra visió del món.

VISITA PER A PÚBLIC GENERAL

1r diumenge de mes (i també darrer diumenge si el mes té 5 setmanes)

 

QUÈ BÈSTIA! El vincle entre animals i humans a través de les cultures

Totes les societats humanes tenen formes diferents d’entendre i d’explicar la natura i el món que els envolta, i de pensar i viure els vincles entre els humans i els animals. Coneixerem societats on els animals poden ser considerats parents, altres creuen que són divinitats o poden viatjar al món dels morts.

VISITA PER A PÚBLIC FAMILIAR

2n diumenge de mes

 

VIATGES SAGRATS. La humanitat i les religions

Totes les societats conviuen amb elements sagrats que tenen a veure amb la seva concepció del món i amb l’origen i el lloc que hi tenen els humans i les causes dels infortunis. Coneixerem algunes de les grans religions del món i  per quins llocs s’han difós través del proselitisme, les migracions però també les guerres i l’esclavatge.

VISITA PER A PÚBLIC GENERAL

3r diumenge de mes

 

JA SOM ADULTS! Rituals de pas i body art                                                                      

Totes les persones passem per diferents etapes al llarg de la nostra vida, des del naixement fins a la mort. Moltes cultures realitzen rituals per donar significat a aquestes transicions vitals: els rituals de pas. Ens fixarem especialment en aquells  rituals que marquen el pas d’infant a adult.    

VISITA PER A PÚBLIC FAMILIAR

4rt diumenge de mes


 

SEU PARC DE MONTJUÏC: Passeig de Santa Madrona, 16   

Visita guiada el primer diumenge de mes a les  12 h.

Visites tranversals i temàtiques.

Durada: 1 h 15 min.

Visita gratuïta (inclosa en el preu de l’entrada al museu)

 

CASA, TREBALL, FESTA: descobrim com vivim els humans

Visita general a les col·leccions del museu, on descobrirem què ens expliquen els objectes de la manera de viure de les diferents societats humanes, en què creiem, com treballem o com ens divertim. Atuells de cuina, joguines, vestits, eines de treball, elements rituals,  etc. ens parlen sobre com és la vida humana i la nostra dimensió com a éssers essencialment socials.

VISITA PER A PÚBLIC GENERAL

 

VISITES PER A GRUPS

Totes aquestes visites estan disponibles per a grups d’adults. Més visites i més informació al nostre  programa educatiu: visites per conèixer les nostres col·leccions i també visites guiades a les exposicions permanents.

Consulteu programació al nostre web.