Visites guiades 2019

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona volem que tothom gaudeixi de les peces de les seves col·leccions i de les històries que amaguen. La seva vida, els seus viatges, els seus usos, les han convertit en autèntics tresors que mostren l’esperit i el tarannà d’aquelles societats d’on són autòctones. Voleu descobrir-ho?

Us esperem!

 

VISITES GUIADES PRIMER DIUMENGE DE MES, A LES 12h

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - MONTCADA.
Carrer Montcada, 12

 
 
Descobrim ÀFRICA: 3 de febrer de 2019 i 7 de juliol de 2019
Coneixerem creences, art i formes d'organitzar-se de les societats africanes, com els dels fangs i el regne de Benín, com també l'extatuària de l'Àfrica Occidental i central i el sentit i els rituals amb les màscares.

 

Descobrim OCEANIA: 3 de març de 2019
Farem un recorregut per territoris, societats i objectes des de l’illa de Papua Nova Guinea i la Terra d’Arnhem al nord d’Austràlia fins arribar a indrets remots com Hawaii o l'illa de Pasqua.

 

Descobrim ÀSIA: 7 d’abril de 2019
Àsia és un dels continents més àmpliament representats al museu. Coneixerem objectes dels indígenes de Filipines, les titelles d’Indonèsia, escultures religioses que parlen de l’Hinduisme i el Budisme de procedències que van des de l’Índia al Tibet, Tailàndia, Japó i Corea.

 

Descobrim AMÈRICA: 5 de maig de 2019
A partir de peces arqueològiques de l'Amèrica Central i de la regió andina, descobrirem els rituals del joc de pilota, les ceràmiques dels maies i els vasos dels Nasca i dels Mochica, entre d’altres.

 

Un cop d’ull al MÓN: 2 de juny de 2019
Basant-nos en les peces més representatives del museu, farem un recorregut pels àmbits d’Àfrica, Oceania, Àsia i América, parant atenció a aspectes artístics, religiosos i antropològics.

 

  • Visita: 90 minuts
 

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - PARC MONTJUÏC.
Passeig de Santa Madrona, 16

Casa, treball, festa: descobrim com vivim els humans
Un recorregut per la col·lecció del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Els objectes, eines de treball, atuells de cuina, elements rituals o joguines, ens permetran descobrir els grups humans que els han creat i fet servir, aquí a Catalunya i allà en altres geografies, ara o abans, els nostres avis. Veurem com el canvi cultural i la transformació constant de les societats pot quedar reflectit en els objectes.
  • Visita · 60 minuts
  • Preu visita: 2 € (entrada museu gratuïta).
  • Reserveu a: reservesmeb@bcn.cat.
  • A l’agost no hi ha visites
 

VISITES GUIADES PER A GRUPS

Totes les visites guiades anteriorment indicades s’ofereixen a grups:

- a les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món -  Montcada: visites a cada un dels continents d’Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, a més de la visita general Un cop d’ull al món.

- A les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc: visita Casa, festa i treball
 
A més també per a grups, VISITES COMENTADES A LES EXPOSICIONS TEMPORALS:
“IFNI: la mili africana dels catalans” - MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - MONTCADA
A diferència d’altres colònies hispanes a l’Àfrica, com Guinea Equatorial, Ifni al sud-oest del Marroc va ser un territori administrat des d’una perspectiva militar, en un període que va des del 1934 fins el 1958, quan
acaba abruptament amb l’anomenada “Guerra d’Ifni i Sàhara”. L’exposició s’endinsa, a través fotografies, objectes i vídeos, en les memòries personals dels protagonistes catalans que van anar allà a fer la mili-
  • Visita · 60 minuts
 
“Les cares de Barcelona”: una nova mirada a la ciutat - MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - PARC MONTJUÏC
Visita a l’exposició temporal on es proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem i hi projectem una altra mirada. A partir d'elements com la gent, els missatges -oficials i de protesta-, les festes i l’ús dels carrers per diferents comunitats culturals, els edificis i els souvenirs, podrem repensar, des de perspectives noves, la Barcelona on vivim.
  • Visita · 60 minuts
  • Estan disponibles per a grups concertant prèviament dia i hora al nostre servei de reserves. Nombre de persones per grup: 25
  • Preus visites guiades: de 60 min = 60 €; de 90 min = 65 €

 

VISITES GUIADES ACCESSIBLES PER A GRUPS APROPA CULTURA
 

El Museu Etnològic i de Cultures del Món forma part de la xarxa Apropa Cultura* i ofereix per a grups 3 activitats:

Un cop d’ull al món és una visita comentada a les peces més destacades del Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada: coneixerem Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica.
Visita · 60 minuts

Descobrim Àsia i el teatre de titelles de Java és una visita a les col·leccions d’Àsia seguit d’un taller de construcció d’aquestes titelles del teatre d’ombres. Al Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada.
Visita + taller · 90 minuts

Sentir l’objecte és un taller vivencial als objectes dels nostres avantpassats i d’altres cultures, i als seus usos i funcions com a exemples d’altres formes de viure. Al Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montuïc
Taller experimental · 90 minuts

* Apropa Cultura s’adreça a les entitats socials que treballen amb persones en risc d’exclusió social que accedeixen a la programació cultural a preus molt reduïts. Per reservar una activitat Apropa Cultura, cal que l’entitat, centre o servei social estigui registrat al programa Apropa a través del portal web www.apropacultura.cat. Apropa Cultura així doncs, se n’ocupa que les entitats que estan donades d’alta compleixen els requisits per gaudir dels descomptes.