Visites guiades 2019

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona volem que tothom gaudeixi de les peces de les seves col·leccions i de les històries que amaguen. La seva vida, els seus viatges, els seus usos, les han convertit en autèntics tresors que mostren l’esperit i el tarannà d’aquelles societats d’on són autòctones. Voleu descobrir-ho?

Us esperem!

 

VISITES GUIADES PRIMER DIUMENGE DE MES, A LES 12h

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - MONTCADA.
Carrer Montcada, 12

 
 
Descobrim ÀFRICA: 3 de febrer de 2019 i 7 de juliol de 2019
Coneixerem creences, art i formes d'organitzar-se de les societats africanes, com els dels fangs i el regne de Benín, com també l'extatuària de l'Àfrica Occidental i central i el sentit i els rituals amb les màscares.

 

Descobrim OCEANIA: 3 de març de 2019
Farem un recorregut per territoris, societats i objectes des de l’illa de Papua Nova Guinea i la Terra d’Arnhem al nord d’Austràlia fins arribar a indrets remots com Hawaii o l'illa de Pasqua.

 

Descobrim ÀSIA: 7 d’abril de 2019
Àsia és un dels continents més àmpliament representats al museu. Coneixerem objectes dels indígenes de Filipines, les titelles d’Indonèsia, escultures religioses que parlen de l’Hinduisme i el Budisme de procedències que van des de l’Índia al Tibet, Tailàndia, Japó i Corea.

 

Descobrim AMÈRICA: 5 de maig de 2019
A partir de peces arqueològiques de l'Amèrica Central i de la regió andina, descobrirem els rituals del joc de pilota, les ceràmiques dels maies i els vasos dels Nasca i dels Mochica, entre d’altres.

 

Un cop d’ull al MÓN: 2 de juny de 2019
Basant-nos en les peces més representatives del museu, farem un recorregut pels àmbits d’Àfrica, Oceania, Àsia i América, parant atenció a aspectes artístics, religiosos i antropològics.

 

 • Visita: 90 minuts
 

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - PARC MONTJUÏC.
Passeig de Santa Madrona, 16

Casa, treball, festa: descobrim com vivim els humans
Un recorregut per la col·lecció del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Els objectes, eines de treball, atuells de cuina, elements rituals o joguines, ens permetran descobrir els grups humans que els han creat i fet servir, aquí a Catalunya i allà en altres geografies, ara o abans, els nostres avis. Veurem com el canvi cultural i la transformació constant de les societats pot quedar reflectit en els objectes.
 • Visita · 60 minuts
 • Preu visita: 2 € (entrada museu gratuïta).
 • Reserveu a: reservesmeb@bcn.cat.
 • A l’agost no hi ha visites
 

VISITES GUIADES PER A GRUPS

Totes les visites guiades anteriorment indicades s’ofereixen a grups:

- a les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món -  Montcada: visites a cada un dels continents d’Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, a més de la visita general Un cop d’ull al món.

- A les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc: visita Casa, festa i treball
 
A més també per a grups, VISITES COMENTADES A LES EXPOSICIONS TEMPORALS:
“IFNI: la mili africana dels catalans” - MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - MONTCADA
A diferència d’altres colònies hispanes a l’Àfrica, com Guinea Equatorial, Ifni al sud-oest del Marroc va ser un territori administrat des d’una perspectiva militar, en un període que va des del 1934 fins el 1958, quan
acaba abruptament amb l’anomenada “Guerra d’Ifni i Sàhara”. L’exposició s’endinsa, a través fotografies, objectes i vídeos, en les memòries personals dels protagonistes catalans que van anar allà a fer la mili-
 • Visita · 60 minuts
 
“Les cares de Barcelona”: una nova mirada a la ciutat - MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN - PARC MONTJUÏC
Visita a l’exposició temporal on es proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem i hi projectem una altra mirada. A partir d'elements com la gent, els missatges -oficials i de protesta-, les festes i l’ús dels carrers per diferents comunitats culturals, els edificis i els souvenirs, podrem repensar, des de perspectives noves, la Barcelona on vivim.
 • Visita · 60 minuts
 • Estan disponibles per a grups concertant prèviament dia i hora al nostre servei de reserves. Nombre de persones per grup: 25
 • Preus visites guiades: de 60 min = 60 €; de 90 min = 65 €

Normativa d'acollida de grups

 • El grup ha d'arribar puntualment a l'hora de la reserva. En cas de retard, cal avisar-ho al museu trucant telèfon de reserves 932 562 300.
 • Si no es pot venir a la visita, cal avisar-ho amb una antelació mínima de 10 dies per tal d’anul·lar-la.
 • Quan un grup arriba al museu, el seu responsable ha d’entrar per fer les gestions prèvies a la visita. En el moment de fer el pagament (pagament anticipat), aquesta persona ha de formalitzar un únic pagament per a tot el grup.
 • Al llarg de tota la visita, el responsable s’haurà de fer càrrec del seu grup. S’ha de procurar mantenir un to de veu adequat durant la visita al museu, per no destorbar la resta de visitants.
 • No es permet entrar a les sales amb motxilles ni bosses. Les pertinences del grup es poden deixar dins els armaris de consigna de grups. S’utilitza un armari per a cada grup. El grup deixa totes les motxilles juntes i tot el grup junt les recull. El responsable es farà càrrec de la clau de l’armari.
 • El personal de sala té la funció de facilitar-vos la visita i resoldre qualsevol dubte que pugueu tenir. Us preguem que seguiu les seves instruccions.

VISITES GUIADES ACCESSIBLES PER A GRUPS APROPA CULTURA
 

El Museu Etnològic i de Cultures del Món forma part de la xarxa Apropa Cultura* i ofereix per a grups 3 activitats:

Un cop d’ull al món és una visita comentada a les peces més destacades del Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada: coneixerem Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica.
Visita · 60 minuts

Descobrim Àsia i el teatre de titelles de Java és una visita a les col·leccions d’Àsia seguit d’un taller de construcció d’aquestes titelles del teatre d’ombres. Al Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada.
Visita + taller · 90 minuts

Sentir l’objecte és un taller vivencial als objectes dels nostres avantpassats i d’altres cultures, i als seus usos i funcions com a exemples d’altres formes de viure. Al Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montuïc
Taller experimental · 90 minuts

* Apropa Cultura s’adreça a les entitats socials que treballen amb persones en risc d’exclusió social que accedeixen a la programació cultural a preus molt reduïts. Per reservar una activitat Apropa Cultura, cal que l’entitat, centre o servei social estigui registrat al programa Apropa a través del portal web www.apropacultura.cat. Apropa Cultura així doncs, se n’ocupa que les entitats que estan donades d’alta compleixen els requisits per gaudir dels descomptes.