Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
A GRANEL, SCCL
A GRANEL

AdreçaDoctor Bové, 58 Baixos
08032 BARCELONA
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Telèfon669579570
657170902
Correu electrònicinfo@agranel.coop
Adreça webwww.agranel.coop

DescripcióSom una cooperativa formada per persones amb una llarga experiència dins de l'economia social i solidària (ESS), i fem ús d'aquesta experiència per promocionar aquest món, com una manera de millorar i transformar la societat cap a una més justa, sostenible i solidària. De la mateixa manera facilitem eines per a entitats de l'ESS, perquè puguin tenir un millor impacte dins la societat. Això ho fem a través de tallers per a persones i entitats, i amb processos d'acompanyament, per la presa de decisions amb consciència col·lectiva per a la transformació social.

La nostra forma jurídica, cooperativa de treball sense ànim de lucre, sorgeix de la nostra llarga experiència en assemblees on les decisions es prenien per consens, i es tenia cura de les persones minoritàries, quan aquest no era possible. Tanmateix, si s'hagués finalment adoptat una altra forma, la nostra manera de treball hauria estat la mateixa. El nostre paper facilitador està exclusivament dirigit cap a les entitats i les persones que les componen, dins de l'ESS. Els donem eines per a millorar la gestió de les persones i la gestió financera des d'una perspectiva de l'ESS. Entenem que l'única cabuda que tenen altres entitats o persones, són per entrar a formar part d'aquest món i per tant l'obrim i en mostrem els seus avantatges a la societat en general, des dels més petits fins a les entitats més consolidades.

Cal incidir. També creiem en dos elements indispensables per a la transformació social i per tant són una part transversal de les nostres accions i decisions, a més d'eines que promouen aquesta transformació. La primera és el feminisme. Partint de la premissa que «el futur serà feminista o no serà», A Granel promou tallers de reflexió sobre la societat actual, i les diferències de rols establertes, incidint en els masclismes que ens afecten, des dels micromasclismes fins a les formes més virulentes i visibles. Oferim una visió transformadora i radical, que pretén posar a la llum aquestes realitats i incidir per a la seva resolució.

El segon element transversal és el de la sostenibilitat mediambiental. El planeta és finit i queda molt poc per a les futures generacions. Les opcions que s'ofereix per a reduir aquest impacte, no deixen de ser tiretes sobre grans hemorràgies. Entenent els interessos que s'amaguen darrere les decisions que es prenen per solucionar això, des de A Granel oferim de nou una visió transformadora i radical. Clar que dins de A Granel prediquem allò que venem, i per tant fem bandera de la sostenibilitat en les nostres accions.
Naturalesa jurídicaAltres
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Economia i empresa
Educació
docència i formació
Lleure
Medi ambient
Activitat o serveiFormació
Informació i orientació
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa NUST - Nous Usos Socials del Temps