Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Acció Escolta de Catalunya
AEC

AdreçaC/ Avinyó 44 1r
08002 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon936011643
654571396
Correu electrònicaccioescolta@accioescolta.org
projectes@accioescolta.org
Adreça webwww.accioescolta.cat

DescripcióAcció Escolta de Catalunya construeix una proposta d’educació en la llibertat des de l’Escoltisme, una escola de ciutadans actius, democràtica, oberta, progressista i catalana. Té la finalitat de contribuir a l’autoformació de ciutadans lliures, compromesos, coherents i oberts, disposats a transformar la societat i construir un món millor i més just. El que pretén és realitzar una intervenció educativa integral d’infants i joves, per aquest motiu afavoreix el treball en xarxa amb diferents agents educatius de la societat (escola, família, entorn, etc.) de manera que quedi completada l’acció educativa que es realitza als agrupaments escoltes.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
TemàticaEducació
docència i formació
Activitat o serveiParticipació
Altres
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacar- Suport, assessorament pedagògic i reconeixement dels agrupaments escoltes i del projecte de l'escoltisme a nivell nacional.
- Desenvolupament de projectes per i dels agrupaments:
Bossa Solidària: recollida de menjar fresc i queviures i sensibilització entorn de la pobresa i de l'alimentació equilibrada.
Banc de Sang: projecte en coordinació amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya per promoure i donar a conèixer la donació de sang.
Escoltisme marí: vessant escolta, només existent a Acció Escolta en tot l’estat, on es centra l’acció educativa en el medi marí i aquàtic.
Medi Ambient: programa transversal a l’acció educativa. Equip que dissenya, difon i implementa accions i projectes pels agrupaments i pel públic en general sobre la preservació del medi natural i el respecte a la natura.
- Representació institucional i foment de l’escoltisme i del projecte d’associacionisme educatiu a Catalunya.
- Altres.