Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Catalana Síndrome X Fràgil

AdreçaPlaça del Nord 14 Col·legi La Salle
08024 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon932170939
Correu electrònicinfo@xfragil.cat
Adreça webwww.xfragil.cat

DescripcióAssociació de pares i mares de persones amb SXF (discapacitat intel·lectual) destinada a l'assessorament a les famílies i escoles. I a la difusió de la SXF.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Persones amb discapacitat
TemàticaSalut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarACTIVITATS DE SUPORT I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES
Des de l’Associació creiem que és molt important, per afrontar el diagnòstic, que els pares estiguin informats i se sentin acollits i acompanyats durant l’assimilació del diagnòstic i la posterior convivència amb ell.

Degut al desconeixement social que es té d’aquesta malaltia, l’angoixa i el desconcert per part de les famílies augmenta.

L’Associació organitza diferents activitats per tal de poder informar i orientar a les famílies, i així ajudar-los a donar resposta a tots els dubtes i neguits amb els quals es poden trobar els pares, són les següents: Grups d'Ajuda Mútua, Tallers arreu de Catalunya, Atenció psicopedagògica, Trobada de Famílies, Orientació socio-laboral

ACTIVITATS DE SUPORT A PROFESSIONALS
Orientació a les escoles a través de visites als infants a diferents col·legis i institucions, entrevistant-se amb els docents i els EAPs per intercanviar experiències i assessorar-los en l’aplicació d’estratègies psicopedagògiques i material docent adequat a les necessitats de les persones amb la Síndrome X Fràgil.

ACTIVITATS D'INFORMACIÓ I DIFUSSIÓ SOBRE LA SÍNDROME X FRÀGIL
Un dels objectius de l'entitat és donar a conèixer la síndrome i per això s'elabora i s'edita diferents materials informatius, com són el butlletí semestral de l'associació, els quadernets informatius i la pàgina web.