Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya
TAC

AdreçaC/ Diputació 411 Baixos
08013 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon934881757
Correu electrònicinfo@taconline.net
Adreça webwww.consumidorsaudiovisuals.cat

DescripcióL’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya és una associació sense afany de lucre, que treballa per la qualitat als mitjans audiovisuals i en la defensa dels drets dels usuaris, especialment dels nens, que són els més indefensos davant les pantalles.

Internet, els videojocs, el cinema, la televisió a la carta, les xarxes socials i l’ús dels mòbils i les tauletes han anat adquirint cada vegada més espai en l’entreteniment de nens i joves. Per això, gran part del treball que l’Associació du a terme se centra en la defensa del menor i la formació dels joves en l’ús crític de les tecnologies.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
Persones drogodependents
Població en general
TemàticaCultura
Drogodependències
Educació
docència i formació
Lleure
Activitat o serveiAssistència psicosocial
Formació
Informació i orientació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarAmb les activitats, els projectes i el Programa d’Educació Audiovisual Aprendre a Mirar, es tracta d’ajudar les entitats educatives a minimitzar l’impacte negatiu del mal ús dels mitjans audiovisual en les famílies i en els alumnes, i a maximitzar el positiu. Ofereix a pares i professors informació crítica dels continguts del món audiovisual i ensenya els nens i nenes en què consisteix el llenguatge de la imatge i el so, per aprendre a ser usuaris crítics.

Disposa d'especialitzacions en 'Prevenció del ciberbullying i la violència a la infància en xarxes socials i mitjans digitals' o en 'Ús responsable, segur i saludable de les pantalles', amb temes com les tecno-addiccions i la hipersexualització a la xarxa, entre d'altres.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de prevenció i convivència