Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Educació i Lleure Ubuntu
AELLU

AdreçaPedraforca 3
08033 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon681688661
620015846
Correu electrònicubuntu@associacioubuntu.org
Adreça webwww.associacioubuntu.org

DescripcióL'Associació Ubuntu és una associació sense ànim d'afany que, des del 2008 realitza activitats d'atenció a la infància i a l'adolescència i les seves famílies en situació de vulnerabilitat social a la zona nord de Ciutat Meridiana. Els seus projectes es porten a terme dins de l'escola Mestre Morera:
-El Cau de la Ubuntu: espai de lleure educatiu durant les tardes de dissabtes, que es duu a terme per un equip de monitors/es del barri.
-Centre Obert Ubuntu: de dilluns a divendres de 16:30h a 19:30h
-Projecte Trampolí: suport psicològic i de logopedia durant l'horari no lectiu
-Projecte d'acompanyament a famílies Iquembu: un projecte amb diferents espais per treballar habilitats parentals i atendre a les diferents necessitats de les famílies i els seus infants
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
TemàticaEducació
docència i formació
Lleure
Altres
Activitat o serveiAltres
Àmbit territorial d'actuacióNou Barris
Programes o projectes a destacarEl Centre Obert Ubuntu: servei d’atenció a la infància i a l’adolescència i les seves famílies, que fa una tasca educativa i preventiva des del vessant de l’educació social especialitzada durant el temps lliure dels infants i adolescents. Amb aquesta acció educativa i preventiva s’intervé en els processos personals de manera integral. (FEDAIA: Definició de Centre Obert amb criteris de qualitat.
Atenció a 30 infants de dilluns a divendres de 16:30h a 19:30h, activitats de reforç educatiu (deures, competències bàsiques...), activitats esportives, culturals, lúdiques...

El Cau de la Ubuntu: activitats de lleure en dissabtes, de 16:30h a 18:30h, amb un equip de monitors/es voluntàries del barri.

Projecte d'acompanyament a les famílies Iquembu: espai de trobada, convivència, diàleg, formació, tallers... entre famílies.


El Projecte Trampolí: atenció psicològica i de logopèdia a infants

El Projecte Barri: activitats de barri.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de Centres Oberts d’atenció a la Infància i l’Adolescència