Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació educativa Tropezando con Suerte
TcS

AdreçaTravessera de Gràcia 332 5è 2a
08025 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon608085579 (Rosa
670741355 (Andr
Correu electrònicrosavima6@gmail.com
info@tcsuerte.org
Adreça webwww.tcsuerte.org

DescripcióTropezando con Suerte és una associació educativa que neix fa 4 anys de la mà d'un grup de joves que havien coincidit en diverses edicions de casals d'estiu a la zona de Nou Barris que no es volen quedar sense aportar les seves ganes, coneixements i temps, i dedicar-los als infants que viuen en famílies en risc d'exclusió social. Des d'aleshores, no hem deixat de moure'ns i organitzar projectes (entre els quals despunten el Casal d'estiu i el projecte de reforç escolar) i treballar perquè aquests infants tinguin una opció de lleure i suport, la qual nodrim amb contingut cultural, lúdic i variat, aportant sempre aquells valors que ens mouen, com la solidaritat, el respecte i el compromís.

Tropezando con Suerte no es vol quedar aquí i esperem poder augmentar el nombre d'activitats i projectes, així com el volum de públic que en pugui gaudir.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaEducació
docència i formació
Lleure
Activitat o serveiAssistència psicosocial
Atenció diürna i centre de dia
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacarActualment disposem de diversos projectes però en destaquen un parell:

1. "L'estiu, al Casal!': aquest projecte és un casal d'estiu que es troba enfocat cap a nens i nenes les famílies dels quals es troben en situacions socioeconòmiques difícils o precàries, pel que poder disposar d'una opció de lleure pels seus fills i filles es converteix en una tasca complicada. Les funcions que es volen complir amb aquest projecte són:
- Oferir una opció de lleure de baix cost però no per això de menor qualitat, ja que busquem variar les activitats, sortides, coneixements, a través de diversos eixos temàtics; volem que s'ho passin bé i aprenguin.
- Oferir una alimentació de qualitat, ja que molts dels infants que venen no podrien disposar de cap altre àpat donades les condiciones familiars. Al Casal oferim un esmorzar i un dinar nutritius i variats, pensats expressament per aquest tipus de públic.
Es realitza a l'Escola Marinada i venen uns 150 infants, la majoria dels quals procedeixen de barris dels districtes de Nou Barris (tot i que també venen alguns d'altres zones). Aquest any serà la quarta edició.

2. "Vull Aprendre": aquest projecte està enfocat cap a nens i nenes que necessiten un reforç i un suport en el seu aprenentatge i les tasques proposades pels seus professors i professores. També es realitza a l'Escola Marinada i aquesta és la segona edició del projecte, al qual venen entre 15 i 18 nens i nenes.