Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació educativa Tropezando con Suerte
TcS

AdreçaCarrer de Viladrosa 154
08042 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon675857937
Correu electrònicinfo@tcsuerte.org
Adreça webwww.tcsuerte.org

DescripcióTropezando con Suerte és una associació educativa que neix fa 4 anys de la mà d'un grup de joves que havien coincidit en diverses edicions de casals d'estiu a la zona de Nou Barris que no es volen quedar sense aportar les seves ganes, coneixements i temps, i dedicar-los als infants que viuen en famílies en risc d'exclusió social. Des d'aleshores, no hem deixat de moure'ns i organitzar projectes (entre els quals despunten el Casal d'estiu i el projecte de reforç escolar) i treballar perquè aquests infants tinguin una opció de lleure i suport, la qual nodrim amb contingut cultural, lúdic i variat, aportant sempre aquells valors que ens mouen, com la solidaritat, el respecte i el compromís.

Tropezando con Suerte no es vol quedar aquí i esperem poder augmentar el nombre d'activitats i projectes, així com el volum de públic que en pugui gaudir.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaEducació
docència i formació
Lleure
Activitat o serveiAssistència psicosocial
Atenció diürna i centre de dia
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacarActualment disposem de diversos projectes però en destaquen un parell:

1. "L'estiu, al Casal!': aquest projecte és un casal d'estiu que es troba enfocat cap a nens i nenes les famílies dels quals es troben en situacions socioeconòmiques difícils o precàries, pel que poder disposar d'una opció de lleure pels seus fills i filles es converteix en una tasca complicada. Les funcions que es volen complir amb aquest projecte són:
- Oferir una opció de lleure de baix cost però no per això de menor qualitat, ja que busquem variar les activitats, sortides, coneixements, a través de diversos eixos temàtics; volem que s'ho passin bé i aprenguin.
- Oferir una alimentació de qualitat, ja que molts dels infants que venen no podrien disposar de cap altre àpat donades les condiciones familiars. Al Casal oferim un esmorzar i un dinar nutritius i variats, pensats expressament per aquest tipus de públic.
Es realitza a l'Escola Marinada i venen uns 150 infants, la majoria dels quals procedeixen de barris dels districtes de Nou Barris (tot i que també venen alguns d'altres zones). Aquest any serà la quarta edició.

2. "Vull Aprendre": aquest projecte està enfocat cap a nens i nenes que necessiten un reforç i un suport en el seu aprenentatge i les tasques proposades pels seus professors i professores. També es realitza a l'Escola Marinada i aquesta és la segona edició del projecte, al qual venen entre 15 i 18 nens i nenes.