Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Enruta't

AdreçaCarrer Cartellà núm. 11-13 Planta 5 Porta 1
08031 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon693767335
Correu electrònicinfo@enrutat.org
Adreça webwww.enrutat.org

DescripcióEnruta’t és una associació que té com a objectiu el desenvolupament personal per esdevenir persones més actives en la construcció d’una societat més justa, igualitària i saludable.

Des del 2011, realitzem amb cura projectes de qualitat a través d’intervencions socioeducatives, com tallers i formacions amb totes les edats. També, oferim acompanyament individual i de parella, des del coaching i la psicologia orientada a processos.

Apostem per metodologies participatives posant la creativitat i el cos al centre. Treballem des dels feminismes amb èmfasi en la diversitat sexual i de gènere, encaminant-nos cap a la interseccionalitat.

Per això, el focus de la nostra feina són les relacions a tots els nivells: de les persones amb si mateixes, amb les amistats i als grups d’iguals, a les relacions amoroses, a la sexualitat i també al nostre equip de treball.

Enruta’t perquè...

​La ruta és un procés que implica moviment, creativitat i transformació.

Cada ruta és personal, hi ha passes que només podem fer nosaltres. Això sí, trobem i deixem petjades que faciliten els camíns.

Estem en ruta i, en aquesta, ens trobem i construïm col·lectivament.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Formació
Informació i orientació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacar"Reapropiant-nos" Relats de vida de dones lesbianes bisexuals i pansexuals.

El projecte Reapropiant-nos és una aposta de visibilitat i reconeixement de la diversitat afectiva, especialment de les dones, per construir una societat més inclusiva.

Consta de dues fases interrelacionades:

- En la 1a fase crearem un espai de trobada, per dones lesbianes i bisexuals, amb el taller "Reapropiant-nos de les nostres històries". Es faran tallers que servira per coneixe’ns una mica més a nosaltres mateixes i al grup. Els farem des de la metodologia del coaching narratiu i les històries de vida.

-En la 2ona fase Construirem i realitzarem uns tallers, sobre la diversitat afectiva, a Instituts de Secundària de Barcelona. Es realitzaran per part de les participants voluntàries de la 1a Fase.

Prepararem i crearem, conjuntament, el material que vulguem utilitzar a l'activitat (vídeos, dibuixos, frases, fotos, relats...) i per parelles, o trios anirem a fer-la.

Aquesta activitat anirà acompanyada d’una xerrada a l’AMPA i al professorat del centre, realitzada des de la coordinació del projecte.

En el primer any amb el projecte Reapropiant-nos hem arribat a 800 alumnes de la ESO de dos instituts de la ciutat de Barcelona, el professorat també es va implicar i va treballar el tema a les tutories.

Pel curs 2015-16 hem rebut subvenció i està previst que aquest projecte creixi.