Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Per la Participació Accio i Movement Social
APAMS

AdreçaMaignon 36 2º 1º
08024 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon691981290
646138267
Correu electrònicassociacioapams@gmail.com
Adreça webwww.associacioapams.org

DescripcióAPAMS és creada per poder donar forma a un projecte comú que portava gestant fa un temps. La nostra intenció és poder donar resposta a necessitats i problemes socials que hem anat detectant durant la nostra trajectòria laboral.

Per poder fer front a aquests problemes, vam fer un procés de creació i disseny de projectes interventius que mitjançant activitats grupals, tallers, xerrades, organització d'esdeveniments i acompanyament individualitzat, pretenen posar un granet de sorra en la millora dels problemes detectats.

Com a conseqüència d'això el 2015 APAMS es constitueix com a Associació social, i fa front a la gestió de diferents projectes.

Comptem amb un equip de professionals multidisciplinar amb diferents perspectives educatives i pedagògiques, que compten amb un ampli recorregut laboral a entitats socials i execució de programes i projectes socials, durant el qual van ser observant formes de millorar el servei ofert i perfilant la manera de fer-material .

En aquesta entitat considerem molt important la conscienciació social dels problemes existents i dinamització per participar en els projectes de millora, pel que sempre comptem amb la col·laboració de voluntariat com a mitjà de difusió i conscienciació de les persones que hi participen, i com a agent socialitzador de les persones amb les que estem treballant.

Creiem que no hi ha millor manera d'aprenent je que l'intercanvi d'experiències entre persones diferents, i el treball en equip per a la consecució d'un fi.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaEducació
docència i formació
Salut
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència domiciliària
Assistència psicosocial
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarPROJECTE ESTIMULACIÓ COGNITIVA PER MITJÀ ARTS ESCÈNIQUES.

És el primer projecte que vam posar en marxa i el portem a terme en el Centre Penitenciari La Model a Barcelona.
En aquest projecte treballem fusionant diferents aspectes de les arts escèniques amb una visió educativa, per poder usar-la com a mitjà de potenciació i adquisició d'habilitats social ment adaptades.
Treballem amb un grup de persones amb patologies psiquiàtriques en diferents sessions que s'estenen durant l'any.
Per a la realització d'aquesta activitat comptem amb un equip professional que guiarà la sessió, així com un equip de voluntaris que ajudarà a la preparació i dinamització.

PROJECTE ESTIMULACIÓ COGNITIVA PER MITJÀ GESTIÓ DE MITJANS DE COMUNICACIÓ

Segon projecte que implementem al centre penitenciari La Model de Barcelona, ​​en aquest cas treballem amb el mòdul de geriatria.
Per al treball amb aquest col·lectiu considerem interessant fer servir els mitjans de comunicació com a eina de treball amb ells.
A través dels mitjans, vam aconseguir que realitzin tasques de gestió d'informació, atenció, concentració, pensament abstracte, empatia, comunicació i un sense fi d'habilitats social ment adaptades que aconsegueixen treballar.
La participació de voluntaris i el treball en equip són altres de les bases d'aquest projecte.