Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Sociocultural La Cosa Nostra

AdreçaCarrer Biure 1
08031 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon934201843
693237763
Correu electròniclcn_canpeguera@hotmail.com
lcncanpeguera@gmail.com
Adreça webhttps://cosanostra9b.wordpress.com/

DescripcióL’associació Sociocultural La Cosa Nostra és una entitat privada d’iniciativa social i d’interès públic. En aquest sentit, La Cosa Nostra es configura com una entitat de segon grau. Això vol dir que es perfila com a una entitat integrada per les altres entitats que conformen el teixit associatiu del barri. Les entitats que actualment formen part de La Cosa Nostra son :

- l’Associació de veïnes i veïns de Can Peguera
- URC Dr. Pi i Molist
- AFEM (Associació de Familiars de Malalts Mentals)
- Renacer Boliviano
- Grup de Dones
- l’Associació Juvenil Tronada
- Veïnes i veïns a nivell individual

La missió del casal de La Cosa Nostra és treballar a partir de les diferents entitats, i per tant, diferents mirades, posicions i pensaments per millorar la situació actual del barri i de les persones que hi conviuen, creant conjuntament un teixit associatiu més fort i treballant per a la creació d’espais per poder desenvolupar diverses activitats culturals.

I pel que fa la visió, l’entitat vol ser un motor de canvi dins de la comunitat, on la integració i la participació de tothom siguin bàsic a l’hora de construir aquest nou camí. Es caracteritza per perseguir, entre totes, aquesta finalitat de millorar l’entorn que els envolta, millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri de Can Peguera. D’aquesta manera crear noves oportunitats, nous espais i construir ponts de relacions per tal que tota la població del barri es senti més cohesionada.

La Cosa Nostra treballa a partir dels principis d’integració i la inclusió mitjançant participació de tothom, independentment de la seva condició.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPoblació en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Activitat o serveiParticipació
Àmbit territorial d'actuacióNou Barris
Programes o projectes a destacar\"Ciberaula\". La ciberaula és un espai per infants que ofereix un entorn educatiu per compaginar activitats de lleure amb les tasques pròpies d’un escolar fora de l’horari de la escola. Aquest projecte esta coordinat per dues treballadores , persones voluntàries i en pràctiques.

\"Voluntariat\". La filosofía del Casal es basa en promoure la integració i la participació activa a partir del voluntariat. Es treballa a partir del voluntariat ja que és contempla com una eina que genera subjectes actius alhora que es promou la seva integració, ja que treballem a partir de les seves potencialitats i se li dona una funció social.

\"Compartim\". El projecte Compartim és una proposta socioeducativa formulada des de d’espai del lleure i l’educació en el temps lliure. L’objectiu principal del programa és possibilitar i treballar la integració , la participació i la solidaritat de les diferents persones i/o col·lectius que assisteixen i formen part del casal de barri.

\"Projecte ETC\" ( espectacle, teatre, cinema). ETC és un projecte que intenta oferir cicles de cinema, nous grups de teatre i una gran oferta d’espectacles que no arriben a les grans masses, es vol oferir un oci alternatiu i cultural a la vegada

\"Projecte esports\". Des del Casal entenem que l’exercici físic i l’esport és molt important per al desenvolupament integral de la persona, especialment durant la infància i l’adolescència. És per això que posem a l’abast d’aquests col·lectius activitats esportives gratuïtes, dinamitzades per monitors/es voluntaris/es

\"Projecte joves\". L’objectiu d’aquest projecte es acompanyar als joves en l’elaboració, execució i avaluació de les activitats per tant de que mica en mica vagin entrant en la dinàmica del Casal. Hem de tenir present, que actualment no hi ha cap equipament juvenil en el barri i que per tant des del Casal em de cobrir aquesta necessitat tot promovent la seva participació activa.

- \"Viver de participació juvenil\": Grup de suport socioeducatiu per a joves entre els 12 i els 16 anys
- \"Grup de noies\": Espai de socialització de noies que permet abordar diferents problemàtiques pròpies del procés evolutiu de l’adolescència. Aquest projecte el desenvolupa la directora del Casal i l’educadora de carrer conjuntament amb col·laboracions puntuals.