Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació sociocultural La Formiga
LF

AdreçaC/ Elkano 74 Baixos
08004 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon934438207
Correu electrònicinfo@laformiga.org
gestio@laformiga.org
Adreça webwww.laformiga.org

DescripcióLa Formiga va néixer l’any 2000 al barri Gòtic de Barcelona amb l’objectiu de cobrir noves necessitats socials relacionades amb l’arribada a Catalunya de persones nouvingudes d’orígens i realitats molt diverses.

Des dels seus inicis, La Formiga ha apostat per impulsar diferents activitats la finalitat de les quals és l’aprenentatge de la llengua, el coneixement de l’entorn i la promoció de la interculturalitat.

Al llarg d’aquests anys hem portat a terme diversos projectes com formació i atenció directa a persones nouvingudes, tallers i activitats de lleure per a jovent nouvingut, jornades i cursos de formació sobre mediació intercultural, tallers de contacontes per treballar la interculturalitat, etc.

També hem ofert serveis de traducció i mediació en diverses llengües, com el xinès.

Des del 2006 La Formiga es troba al barri del Poble Sec des d’on continuem amb la nostra tasca. Troba’ns al carrer Elkano 74.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaEducació
docència i formació
Immigració
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Participació
Àmbit territorial d'actuacióSants - Montjuic
Programes o projectes a destacarEscola de Llengua i Ciutadania
Cursos de castellà trimestrals a persones nouvingudes a partir de 16 anys. Inclouen també informació i orientació bàsica sobre la ciutat i els seus recursos en matèria d’educació i formació, mercat de treball, drets i deures, legislació d’estrangeria, habitatge, salut, etc. A més, es realitzen sortides de coneixement de l’entorn com una manera d’apropar-se a la ciutat i a la seva cultura.

Món Barri – Llengua i acollida per a dones
Cursos de castellà anuals exclusius per a dones adultes nouvingudes. Es proporciona també informació i orientació bàsica sobre la ciutat i els seus recursos en matèria d’educació i formació, mercat de treball, drets i deures, salut, etc. També es realitzen sortides de coneixement de l’entorn com una manera d’apropar-se al barri de Poble Sec i a la ciutat de Barcelona.

CALA – Català i lleure per a adolescents nouvinguts/des
Cursos de català anuals o intensius durant l’estiu per a jovent nouvingut d’entre 12 i 16 anys que estigui cursant l’ESO. Aquests cursos es combinen amb activitats de lleure educatiu per aprendre i practicar el català d’una manera participativa i dinàmica, treballant alhora les relacions interpersonals i implicant-se en projectes comunitaris.

Fusió Musical – Música per a adolescents nouvinguts/des
El projecte La Formiga Fusió Musical està destinat a joves i adolescents nouvinguts/des a Barcelona, alguns dels quals també fan reforç de català a la nostra entitat. És un projecte d’iniciació a la música a través de tallers que té com objectiu afavorir la incorporació de joves nouvinguts a la nova societat d’acollida a través de la interelació amb altres joves i l’aprenentatge de guitarra i cant. També té com finalitats reforçar l’aprenentatge del català, la participació comunitària dels joves i el reconeixement positiu de la diversitat cultural.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’acollida i acompanyament per a persones immigrants a Barcelona