Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació sociocultural La Muga
La Muga

AdreçaC/ d'Olzinelles.30 Baixos
08014 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon633155017
Correu electrònicprollema1.0@gmail.com
davidgarciasavalls@gmail.com
Adreça webprollema.org

DescripcióL'Associació sociocultural La Muga és una entitat de la ciutat de Barcelona, petita i de curt recorregut (comencem a realitzar intervencions a partir del 2010), centrada en l'apoderament de la persona des de l'acció pròpia.

Els treballs realitzats tracten sobre el fet migratori; entenent a aquest com a episodi apoderador del subjecte que migra. Les intervencions realitzades ubiquen a la persona com a part activa en la construcció, elaboració i execució d'aquestes, doncs entenem que tothom té quelcom a aportar, essent emissors i receptors de coneixement.Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Immigració
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Informació i orientació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarDes de 2015 duem a terme la proposta 'Prollema, ensenyant llengua materna'.

Prollema capacita, prèvia formació, a joves d'origen estranger en situació d'exclusió social com a ensenyants de la seva llengua materna perquè la imparteixin de forma remunerada.

Més enllà de la capacitació com a ensenyants i la consegüent remuneració en la impartició de llengua; PROLLEMA es presenta com a proposta que complementa a d'altres, tractant de garantir els processos d'integració del jovent participant en les dimensions: educativa,
relacional, sociocultural i en menor mesura, econòmica, cercant minimitzar el grau d'exclusió social així com incrementar el seu grau d'apoderament.

La proposta, tot i que possibilita disposició d'ingressos, no és una feina ni modifica la situació administrativa del jovent participant.