Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Ciudades Family Welcome SLU
CFW

AdreçaPujades 126
08005 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEscollir districte
Telèfon625817713
625817713
Correu electrònichola@mammaproof.org
mavi@mammaproof.org
Adreça webwww.mammaproof.org

DescripcióLA IDEA:
El que va començar com una necessitat personal d’una mare que necessitava adaptar el seu entorn a la seva nova realitat (viure en una ciutat amb un nadó), va acabar convertint-se en una reflexió global (com millorar la qualitat de vida en els àmbits urbans després de la maternitat) amb múltiples implicacions socials. Mammaproof.org és la comunitat de famílies urbanes on trobar llocs i iniciatives recomanades per gaudir en família a la ciutat. Partint de l’experiència de cadascun dels usuaris, el contingut del propi web s’enriqueix sumant informació d’interès comú.
El distintiu “Family Welcome”, creat per Mammaproof.org per identificar negocis i llocs recomanats, permet al projecte traspassar els límits del món virtual i arribar al carrer.

MISSIÓ / VISIÓ:
La missió és convertir les ciutats en llocs més agradables per a tots, incloent als que acaben d’arribar al món: els nadons. L’objectiu és col·laborar en la construcció d’una societat més oberta, plural, respectuosa i no excloent ni segmentada. Per a això, es té en compte que els fills són el capital humà de les ciutats del futur i que els pares tenen una gran responsabilitat en la transmissió de valors cívics i respectuosos. És necessari, a més, el recolzament de la “tribu”, entesa aquesta com el conjunt de ciutadans i institucions que formen la nostra comunitat.

Com a mitjà de comunicació, també transmet valors i informacions contrastades a la comunitat. A més, gràcies a Internet, Mammaprrof.org obre canals de comunicació reals, amb relacions horitzontals per tal que tots els membres puguin comentar o afegir experiències.

OBJETIUS / ESTRATÈGIES:
- Connectar les famílies amb la vida social de la seva ciutat a través d’una periòdica publicació de recomanacions, actuals i temàtiques, per tal de promoure la cohesió i la multiculturalitat.
- Promoure l’ús de transports alternatius al privat (bicicleta, transports públics, etc.).
- Promoure l’economia local a través del consum als negocis de proximitat.
- Fomentar l’ús dels equipaments públics, parcs i jardins.
Naturalesa jurídicaEmpresa
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Infància i joventut
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Economia i empresa
Educació
docència i formació
Lleure
Medi ambient
Activitat o serveiInformació i orientació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Programes o projectes a destacarJa som tribu. Connectar les famílies amb la tribu Mammaproof. Donar a conèixer les recomanacions i buscar agents que les promoguin.

Aquí baixo. Divulgar les estacions del Metro amb millor accessibilitat (existència d’ascensors, facilitat de connexions entre línees, etc.).

Via Mammaproof. Divulgar rutes urbanes Mammaproof per anar en bicicleta o transport públic.

Dos en dues rodes. Comptabilitzar el número de bicicletes amb cadireta infantil a la ciutat de Barcelona.

Guia impresa “Family Welcome”. Mapes de la ciutat amb un recorregut pels llocs recomanats per Mammaproof. La Barcelona més “Family Welcome” en una guia que ajudi a descentralitzar el turisme de la ciutat i doni visibilitat també als petits negocis. Mammaproof com a impulsora del turisme familiar a la ciutat i de la Barcelona amable amb les famílies.

De passeig pel mercat. Portar les famílies als mercats municipals per impulsar el comerç de proximitat. Negociar amb els mercats espais de serveis per a les famílies (què és el que atrau les famílies als grans centres comercials?).

Canvia: posa un canviador! Connectar les famílies amb els equipaments públics i socials del seu entorn: biblioteques, centres cívics, ludoteques, etc. Promoure l’adaptació d’aquests centres i donar visibilitat a les seves activitats.