Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Club Excursionista de Gràcia
CEG

AdreçaPassatge Mulet 4
08006 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon932378659
Correu electròniccegracia@cegracia.cat
Adreça webwww.cegracia.cat

DescripcióEntitat fundada l'any 1922 amb l'objectiu de promocionar i difondre l'excursionisme científic.

L'any 1931 va ser la iniciadora del càmping club de Gràcia i l'any 1940 es fundà la secció de muntanya per tal de fomentar la formació en la pràctica d'aquesta especialitat en totes els vessants.

L'any 1941 es fundà el GEDE (Grup especial d'escalada) on es trobaven els principals escaladors de l'entitat per tal de fomentar les millors pràctiques i obertures de vies d'escalada (Montserrat).

L'any 1951 es fundà la coral mixta cantaires muntanyencs per tal de fomentar els cants de muntanya. Actualment desenvolupen quatre concerts anuals.

L'any 1953 es fundà el GIE (Grup d'Investigacions espeleològiques) per tal de potenciar la investigació d'avencs i com a resultat es va aconseguir la descoberta de les Coves Marigot a Benifallet, o els Complexes de Tendereña.

Des de l'any 1927 la secció cultural vetlla per la difusió del patrimoni del ceg com és el forn ibèric de Sant Cugat, l'Ermita de Sant Adjutori. També va ajudar en la creació de l'arxiu de Gràcia o les seves aportacions al taller d'història de Gràcia. A més de conferències sobre diversos aspectes de la nostra cultura.

L'any 1957 es desenvolupà l'Agrupament Escolta Pere Rosselló, que en l'actualitat compta amb més de 90 nois i noies.

Des de 1972 la travessa de muntanya Matagalls-Montserrat és tot un referent en el món de les curses de muntanya considerant-se la festa de l'excursionisme català.

Des de l'any 2003 l'Escola de muntanya de Gràcia treballa per promoure la formació a escala de casa nostra així com difusió de les diferents activitats per la promoció de la prevenció en la pràctica esportiva.

El CEG ha estat precursor dels mapes en 3D per millorar l'organització d'activitats.

Des de l'any 2008 estem desenvolupant les jornades de prevenció esportiva, recollint les experiències de primeres figures de l'àmbit de l'esport per tal de millorar la nostra pràctica envers la prevenció.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Gent gran
Infància i joventut
Persones immigrades
Població en general
TemàticaCultura
Educació
docència i formació
Esport
Lleure
Medi ambient
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarCursos de escalada, senderisme, esquí, esquí de fons, esquí de travessa, escalada en glaç, alpinisme, orientació, etc.

Jornades de prevenció.

Jornades d'esport i dona.

Conferències, cursets sobre organització i comunicació.