Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
CoDiNuCat

AdreçaVia Laietana 38 1r 1a
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon930106248
Correu electrònicadministracio@codinucat.cat
Adreça webwww.codinucat.cat

DescripcióSom una corporació de dret públic, de base associativa i funcionament democràtic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar per al compliment dels seus fins.

El Col·legi es configura com a instància de gestió en els interessos vinculats a la nutrició humana i dietètica i com a vehicle de participació dels/les dietistes-nutricionistes en l’administració d’aquests interessos. També pot exercir activitats i prestar serveis que convinguin als col·legiats en règim de dret privat.

És també propòsit del Col·legi contribuir, a prop dels altres agents que hi intervenen i, significativament, de l’Administració, en la preservació i millora de la salut i de l’assistència sanitària.
Naturalesa jurídicaCol·legi professional
Col·lectiu destinatariPoblació en general
Altres
TemàticaSalut
Activitat o serveiAlimentació
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarUn dels objectius del CoDiNuCat és vetllar per la salut de la ciutadania i ho fa a través de diverses iniciatives:

- Col·laboracions amb el Departament de salut en diferents comissions de treball; com pugui ser la Vocalia de l’Observatori dels Drets a la Infància o el Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable (PAAS).
- Elaboració de postures científiques que ajuden a avançar en el coneixement de la nutrició i, per tant, de la salut pública.
- Creació de material divulgatiu com per exemple el Decàleg d’alimentació i estil de vida saludable mediterrani.
- Ajudant a les persones més vulnerables a través del projecte “Això s’ho val”. Projecte que crea un marc de col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya, l’Associació de Diabètics de Catalunya, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i la Creu Roja, donant accés, en cas de necessitat, a les persones més vulnerables a l’atenció individualitzada d’un dietista-nutricionista col·legiat.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa pel dret a una alimentació adequada a Barcelona