Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Cuida la vida: associació de facilitadores pel benestar
CUIDA LA VIDA

AdreçaC/Roger 66 1er 1a
08028 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon679612853
Correu electrònicafb.cuidalavida@gmail.com
Adreça webhttps://associaciocuidalavida.wordpress.com/

DescripcióL'associació Cuida la vida: Associació de facilitadores pel benestar és una associació sense ànim de lucre creada a Barcelona el 2014. Està formada per un equip multidisciplinari de professionals amb experiència i formació en disciplines com la psicologia, l'educació, la dansa i l'artteràpia que compartint com eina d'intervenció el sistema de la biodanza.

La Biodansa, creada per l'antropòleg i psicòleg xilè Rolando Toro Araneda als anys 60, és un sistema que treballa amb la música, el moviment, les emocions i el grup, afavorint l'expressió saludable de la persona a escala corporal, emocional i existencial.

Treballem per a la millora de la convivència ciutadana i per fer de la diversitat un factor d'inclusió social, econòmic i polític on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i accedeixin als recursos necessaris per gaudir d'una vida digna, entenent la felicitat com un valor social.

El propòsit d'aquesta associació és facilitar espais de vida per a una millora de la salut psicosocial.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones en risc d'exclusió social
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Lleure
Salut
Altres
Activitat o serveiAssistència psicosocial
Participació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarEls projectes de Cuida la vida

Dansant sense etiquetes és un projecte obert a tothom, que pretén contribuir al canvi d'actituds i comportaments davant de la salut mental a través de la biodansa. La música, la dansa, l'emoció i l'encontre amb el grup promouen aquest canvi de mirada en les participants, generant un espai de respecte on s'entén la singularitat com a valor social d'enriquiment. Es desenvolupa amb la col·laboració d'Activament, Arapdis, Arep, Espai de lleure de l'Ateneu Santcugatenc.

Biodansa i salut mental és un projecte per a la integració psicosocial de persones amb un diagnòstic de trastorn mental a través de la biodansa per promoure el seu procés d'inclusió social i una millora de l'autoestima. Actualment es desenvolupa amb la col·laboració del Servei de Rehabilitació Pi i Molist de l'Hospital de St. Pau.

Parlem Obertament és un projecte que neix al districte de Gràcia i convida a la ciutadania a donar veu a les places i a escoltar amb interès sobre salut mental, per a contribuir a generar una mirada sobre salut mental lliure d'estigmes.

Dansant els anys és un projecte pel benestar psicosocial i per millorar la qualitat de vida de la gent gran i persones amb demència i/o Parkinson a través de la biodansa. Actualment, el projecte es realitza als Casals de la gent gran de Raval, Prosperitat i Sants.

Dones que dansen és un projecte de transformació, reflexió i creixement, per aprofundir en la relació d'una mateixa, amb els altres, i el món i per la construcció de models de relacions saludables per a dones dins i fora de centres penitenciaris mitjançant la dansa i el moviment. Es realitza amb la col·laboració del Centre Penitenciari Brians I, l'associació Nunart i Mujeres pa'lante i el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Dansant per créixer és un projecte educatiu per afavorir el creixement afectiu de l'infant. És a dir, aquest projecte proposa treballar amb els quatre sistemes que s'interrelacionen en el procés educatiu: l'infant entre iguals, la família i l'equip docent (escola) i la comunitat per multiètnica de Nou barris a través de la biodansa.