Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Amics de la Gent Gran

AdreçaC/ Grassot 3 1r
08025 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon932076773
Correu electrònicinfo@amicsdelagentgran.org
agris@amicsdelagentgran.org
Adreça webwww.amicsdelagentgran.org

DescripcióLa Fundació Amics de la Gent Gran és una entitat de voluntariat que des del 1987 dedica els seus esforços a millorar la qualitat de vida de la gent gran, proporcionant suport afectiu a persones grans en situació de soledat.

La soledat i l’abandonament són factors descoratjadors que intensifiquen altres mals que pateixen les persones grans: problemes de salut, disminució de l’autonomia, dificultats econòmiques, etc.

La missió d’Amics de la Gent Gran és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l'acció de persones voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. La Fundació vol millorar la qualitat de vida de les persones grans oferint-los suport afectiu, ajuda emocional, companyia, relació i amistat.

En l'àmbit estatal som membres de Federación Amigos de los Mayores i a escala internacional formem part de la International Federation of Little Brothers of the Poor) creada l'any 1979 i reconeguda d'utilitat pública per l'ONU.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariGent gran
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacar1. ACOMPANYAMENT A DOMICILI/RESIDÈNCIA
L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida de la persona gran, enfortint la seva autoestima, trencant amb la seva rutina de soledat i que es desenvolupi personal i socialment. També, treballem en xarxa amb els recursos existents en el barri o municipi, com Serveis Socials, per detectar possibles necessitats de la persona gran a nivell físic, emocional o social.

2. ACTIVITATS DE SOCIALITZACIÓ
L’objectiu principal és potenciar les relacions de les persones grans i generar espais d’intercanvi d’experiències vitals. Són activitats grupals que ajuden la persona a reforçar els seus recursos personals: autoestima, capacitat d’adaptació i capacitat de relació amb els altres, des del respecte i l’empatia.
Diferents projectes conformen aquestes activitats:
- Tertúlies a domicili, on un grup de persones voluntàries visita una persona gran a casa seva, passant amb ella una tarda molt especial.
- Activitats en el barri, pensades per reforçar el vincle de la persona gran amb la comunitat.
- Vacances Amigues, 6 dies fora de la ciutat per conviure entre persones grans i voluntàries, trencar amb la rutina i gaudir de l'estiu en companyia.
- Celebracions del Sant Joan i el Nadal en companyia.

Xarxes d'acció de l'AcordXarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa