Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació CROMO SUMA

AdreçaGanduxer, 49 1er. 2ª
08021 BARCELONA
ubicar al mapa
DistricteSarrià - Sant Gervasi
Telèfon616726338
Correu electrònicjoancsalinas@cromosuma.org
blancadeferrater@cromosuma.org
Adreça webwww.cromosuma.org

DescripcióLa Fundació Cromo Suma neix de la unió de dues mares i la implicació d’un grup de pares inquiets i preocupats pel futur dels seus fills amb Síndrome de Down (SD). La Fundació Cromo Suma és la única Fundació pediàtrica centrada en el nen i en la família. La realitat amb la que han topat, és que les fundacions actuals han anat evolucionant segons les necessitats dels fills dels membres fundadors i s’està centrant els esforços en el desenvolupament de les etapes més adultes de les persones amb SD. Les institucions públiques es centren només en algunes de les teràpies necessàries pel seu desenvolupament i dediquen poques hores d’atenció. Per una altra banda, estan els centres privats, que en la majoria dels casos no estan especialitzats ni treballen habitualment amb el SD. A més, el seu cost econòmic és elevat.
En conclusió, l'etapa infantil dels nens amb diversitat funcional està desatesa, sent aquesta etapa la més important per desenvolupar el màxim potencial i en conseqüència la independència en l'etapa adulta. Per aquest motiu neix CROMO SUMA, amb la finalitat d’atendre als nens amb SD i altres discapacitats intel·lectuals i/o funcionals, posant a disposició de les famílies un centre integral d’estimulació que els hi permet accedir a un pla d’acció integral des del primer any de vida. El centre ofereix un ampli ventall de teràpies i tallers d'oci per als nens, que els permeti adquirir confiança i autonomia a través del joc i la diversió. I a la vegada, ofereix un espai de suport i trobada per a les famílies, on puguin participar de l'aprenentatge dels seus fills, on les seves opinions es tinguin en compte, se'ls transmeti confiança en els seus fills i en ells mateixos, donant-los eines fonamentals per aconseguir-ho.

En resum, l’objectiu de CROMO SUMA és maximitzar la confiança i l’autonomia dels nens per a que assoleixin el seu màxim potencial mitjançant les teràpies, activitats, els jocs i la diversió.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
TemàticaDependència
Educació
docència i formació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Informació i orientació
Participació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacar1- Cromo Siente: espai diàfan i polivalent, que s'adapta i redissenya en funció de les necessitats o activitats que s'imparteixin.En aquest espai hi intervindran fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals especialitzats en integració sensorial, que treballaran perquè els nens sentin, aprenguin i madurin a través del joc.

2-Cromo Estimula: espai d'estimulació multisensorial basada en el sistema
snoezelen, destinat a proporcionar als nens estímuls que els facil.litin la sensació de benestar, estimulació i relaxació.

3-Cromo Aprende: una sala estudi en el qual es duran a terme tant activitats pedagògiques, millora del llenguatge i comunicació, així com activitats lúdiques, ja sigui música, art i joc. Els professionals implicats en aquest espai seran logopedes, psico-pedagogs, artistes, músics, etc.

4-Cromo Família: aquest espai serà còmode i íntim, obert al fet que els pares es coneguin, comparteixin emocions, experiències, inquietuds, desitjos, siguin més feliços i optimistes. En resum, que sentin que formen part d'una gran comunitat que els comprèn i recolza.