Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Desenvolupament Comunitari
FDC

AdreçaCarrer del Cardenal Tedeschini, 67
08027 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932680477
Correu electrònicinfo@fdc.cat
Adreça webwww.fdc.cat

DescripcióLa Fundació Desenvolupament Comunitari (FDC) és una entitat d'economia social que inicià la tasca d'innovació, producció i gestió del coneixement en l'àmbit de les polítiques públiques l'any 1993, llavors com a associació.

Amb un equip transdiciplinar, treballa en la recerca i experimentació d'eines que afavoreixin la convivència i que facin créixer la vida comunitària. Per a aquest treball, s'acompanya a professionals de l'àmbit públic i privat, polítics, organitzacions de base, ciutadania no organitzada i altres agents socials al territori, en el diàleg social i en la gestió del conflicte.
La nostra activitat es concentra en els camps de la participació ciutadana, la mediació i l'acció comunitària, la, l'accessibilitat i la inclusió social, i treballem sobre col·lectius diversos o concrets (persones amb discapacitat, joves, dones, persones d'origen estranger...).
Sobre aquestes temàtiques, s'ofereix: Recerca, Assessorament, Formació, Gestió de programes i serveis i Innovació i projectes pilot.

També es compta amb una àrea d'internacional que gestiona projectes dels àmbits de treball de la Fundació a diversos països del món (a nivell europeu, mediterrani, africà i sudamericà).
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Dependència
Economia i empresa
Educació
docència i formació
Esport
Gènere
Immigració
Medi ambient
Treball/ocupació
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarPARTICIPACIÓ I GOVERN LOCAL
Promoció de la democràcia participativa contribuint a una governança de més qualitat i amb corresponsabilitat entre associacions i població civil. Per ex. PLans Dierctors de Participació Ciutadana, Plans de Barris, Plans d'Equipaments, etc.

MEDIACIÓ I ACCIÓ COMUNITÀRIA
Pretenem aportar eines per la prevenció, gestió i/o transformació de conflictes socials, comunitaris, interpersonals i veïnals, en una perspectiva d'intervenció en el territori.

ACCESSIBILITAT
Projectes i serveis per fer accessibles actes, espais culturals, cívics i socials per a persones amb discapacitat.

INCLUSIÓ SOCIAL
Partint de valors com la igualtat social i el reconeixement de la diversitat, es treballa línies com la igualtat de gènere i diferència sexual o la inserció laboral de col·lectius socialment desafavorits. Es treballa amb metodologies artístiques o l'esport per la inclusió
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Accessibilitat i Vida Independent