Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Internacional Olof Palme
FIOP

AdreçaAv. de les Drassanes, 3
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932530730
628305864
Correu electròniccooperacion@fiop.net
Adreça webwww.fiop.net

DescripcióLa Fundació Internacional Olof Palme (FIOP) és una organització sense ànim de lucre creada el 1989 per un grup de persones entre elles Lisbeth Palme, Felipe González, Javier Pérez de Cuellar, Joan Reventós i Anna Balletbò, per retre tribut a la figura d’Olof Palme amb l’objectiu de treballar a favor dels Drets Humans, la Pau, el Desenvolupament sostenible i per afavorir la Solidaritat arreu del món.

La Filosofia d’Acció de la FIOP es basa en les idees centrals del pensament d’Olof Palme: la Pau, la mediació en la Resolució de conflictes, la defensa dels Drets Humans, la Solidaritat i la Cooperació.

Els objectius de la FIOP són:
- Treballar per l’extensió dels Drets Humans i les llibertats individuals.

- Sensibilitzar en favor de la pau i la mediació en la resolució de conflictes

- Divulgar els principis del desenvolupament sostenible.

- Promoure la Solidaritat Nord-Sud mitjançant el desenvolupament de projectes de cooperació a països en desenvolupament o en conflicte.

La FIOP es divideix en dues àrees:
ÀREA ACADÈMICA
Realitzem seminaris i cursos destinats a estudiants i docents universitaris. Cada any més de 400 alumnes de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, assisteixen a les nostres trobades.

Des de la FIOP, creiem que els joves són el motor de canvi social. Dins l’Ara Acadèmica, també organitzem accions de sensibilització dirigides principalment a nois i noies d’instituts d’ensenyament secundari

ÀREA DE COOPERACIÓ
Aquesta àrea impulsa projectes de cooperació en els països del Sud i respon ràpidament a situacions d’emergència humanitària arreu del món.

Donem prioritat a aquells països o societats amb nivells baixos de desenvolupament humà, forts desequilibris i pobresa i/o en situació de conflicte violent. Hem centrat el nostre treball a Palestina, Perú, Afganistan, Algèria, Kosovo, Nicaragua, Guatemala, Cuba i Guinea Equatorial, entre d’altres.
Les nostres accions estan especialment relacionades amb l’equitat de gènere, l’educació, la salut i els drets humans.

Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
Persones immigrades
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Economia i empresa
Educació
docència i formació
Gènere
Immigració
Medi ambient
Altres
Activitat o serveiFormació
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Ciutat Vella
Programes o projectes a destacarDrets Humans i convivència als centres educatius de Barcelona (Ajuntament de Barcelona). Realització de 4 tallers sobre drets humans, convivència i mediació de conflictes a centres d'educació secundària de Bacelona i relització d'una jornada de formació per personal fomardor, no ofrmador, pares i mares d'alumnes.

Construïm un món solidari (Diputació de Barcelona): realització d'un cicle de 24 conferències relacionades amb Drets Humans, mediació, desigualtats Nord-Sud, etc. en diferents localistats de la província de Barcelona de menys de 50.000 habitants.

Drets dels infants a Guinea Equatorial (Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat): realització de tallers i seminaris sobre els Drets dels infants i dels adolescents a Malabo i Bata (Guinea Equatorial).