Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Jubert Figueras
FJF

Adreçac/ Cartagena, 403 Local
08024 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Telèfon933170181
618250080
Correu electrònicfundacio@jubertfigueras.org
comunicacio@jubertfigueras.org
Adreça webwww.jubertfigueras.org

DescripcióLa FJF es proposa millorar la qualitat de vida de les famílies de malalts, sense recursos econòmics, que es veuen obligades a desplaçar-se lluny del seu domicili habitual per acompanyar el pacient ingressat o en tractament en un hospital de referència, a la ciutat de Barcelona o Àrea Metropolitana.

Gestionem el Programa d'Allotjament i Acompanyament a les famílies cuidadores desplaçades sense recursos econòmics. També fem tasques de sensibilitzacio de la ciutadania de Barcelona, per tal d'apropar-los diferents realitats que conviuen a la ciutat.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariFamílies
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaSalut
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarPrograma Allotjament. Una llar és molt més que un lloc on dormir. És l’espai a través del qual establim la nostra vida i les nostres referències socials: és el lloc de la família i la socialització.
El Programa d’Allotjament pretén que els cuidadors de malalts desplaçats trobin una llar lluny de casa seva. La FJF ofereix a les famílies sol·licitants un pis, totalment moblat i condicionat, prop de l’hospital motiu d’ingrés o ben comunicat en transport públic, que compartiran amb altres famílies. Això els permet no només disposar d’un llit, sinó també d’un lloc on poder descansar, menjar calent, i compartir estones amb altres persones que es troben en una situació similar. Per estades breus comptem amb la col·laboració de tres hotels a la ciutat comtal.
Disposar d’un allotjament dóna una estabilitat anímica a aquella família i contribueix positivament a la recuperació del pacient.
Les demandes d’ingrés a les vivendes es fa a través de les unitats de Treball Social i l’estada queda establerta al temps que el pacient requereix tractament mèdic ja sigui hospitalitzat o ambulatori.

A aquelles persones cuidadores més fràgils els oferim el suport del nostre equip de voluntaris.
Programa Acompanyem. El voluntari és una persona que dóna el seu temps d’una forma altruista, lliure i voluntària. El voluntariat és un valor afegit; és un plus de qualitat.
El programa Acompanyem té com a objectiu donar suport a les famílies acollides ja que estant passant per un doble trasbals emocional: la malaltia greu del seu ésser estimat i el trasllat del seu domicili habitual.
Formen l’equip de voluntaris un grup de persones, expertes en acompanyament, conscienciades amb la situació de les famílies desplaçades de la seva llar per raons mèdiques i que no compten amb el suport familiar i social més proper a ells. Els voluntaris els hi donen suport emocional, companyia, els escolten… en definitiva, els acompanyen durant la seva estada a Barcelona.

Programa Família Amiga: t'obrim les portes. La família amiga és aquella que obra la porta de casa seva a Barcelona per compartir un espai i una experiència amb una família desplaçada. Ofereixen una habitació, a casa seva, al malalt i al seu cuidador que venen per a un control post tractament.El programa Família amiga: t’obrim les portes neix de la necessitat d’ampliar l’oferta de llars de la FJF per a seguir donant suport i millorant la qualitat de vida dels familiars dels malalts desplaçats.Compta amb famílies de la ciutat que, sensibilitzades amb la missió de l’entitat, ofereixen una habitació de la seva llar per acollides breus a famílies ja conegudes per la fundació. Són famílies que ja han estat prèviament acollides als nostres pisos i han de tornar per pocs dies per a proves mèdiques i/o revisions.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Habitatges d’Inclusió social de Barcelona
Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores